PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Ελλάδα, η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης;»


Με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ασχολείται το τελευταίο εξώφυλλο του οικονομικού περιοδικού Economist.

Με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ασχολείται το τελευταίο εξώφυλλο του οικονομικού περιοδικού Economist, αναφέροντας όμως ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε χάος και καταστροφή των καταθέσεων.

Αναλυτικότερα, στο εξώφυλλο του περιοδικού που τιτλοφορείται «Η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης», εμφανίζεται ο Αχιλλέας πληγωμένος αλλά γονατιστός μπροστά στην κάλπη με ένα… ψηφοδέλτιο στο χέρι. Στο κύριο άρθρο, ο συντάκτης προειδοποιεί ότι οι Μέρκελ και Ολάντ έχουν μόλις ένα μήνα για να προετοιμάσουν την Ευρώπη για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Για το ενδεχόμενο «εξόδου», θέμα για το οποίο υπήρξε σήμερα μπαράζ δηλώσεων από ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Economist αναφέρει: «Η Ελλάδα συμφέρει να μείνει στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε τίμημα. Η έξοδός της μπορεί να αποδειχθεί αναπόφευκτη.»

«Αυτό σημαίνει ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι η καλύτερη λύση;», αναρωτιέται το περιοδικό και απαντά: «Ισως, αλλά κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε χάος, καταστροφή των καταθέσεων, ενώ πιθανότατα σύντομα τα οφέλη από την υποτίμηση του νομίσματος και την ανταγωνιστική ώθηση που θα λάβει η χώρα να εξανεμιστούν πολύ σύντομα, όπως συνέβη στις άλλες χώρες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment