PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκπνέει η προθεσμία για πληρωμή του ΕΝΦΙΑ


Ατελείωτες ουρές έχουν σχηματιστεί έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα και ταχυδρομεία καθώς η τελευταία ημέρα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος, συμπίπτει με την πληρωμή των συντάξεων.

Ατελείωτες ουρές έχουν σχηματιστεί έξω από τραπεζικά υποκαταστήματα και ταχυδρομεία καθώς η τελευταία ημέρα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος, συμπίπτει με την πληρωμή των συντάξεων. Το αποτέλεσμα είναι η αναμονή να είναι μεγάλη και οι σωματικές και ψυχικές αντοχές… να δοκιμάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη και τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο αυτοματοποιημένο δίκτυο καταστημάτων μέχρι τις 14:30 και στα 59 καταστήματα που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 20:30 το βράδυ.

Διαβάστε τα 59 υποκαταστήματα που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο

Όσον αφορά την πληρωμή μέσω Taxis, η Γενική Γραμματεία Εσόδων, ανακοίνωσε ότι “λόγω της ταυτόχρονης λήξης των ημερομηνιών υποβολής του Φ.Π.Α., πληρωμής της 2ης δόσης της φορολογίας εισοδήματος και πληρωμής της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ, παρατηρείται υψηλό φορτίο στις υποδομές του ΤΑΧΙS τις ώρες 9:00 – 15:00 και 17:00 – 20:00”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, αν οι φορολογούμενοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα, θα τους επιβληθεί προσαύξηση κατά 0,73% της οφειλής για ένα μήνα, 10% για δύο μήνες, 20% για όσους καθυστερήσουν πάνω από ένα χρόνο και 30% για όσους δεν πληρώσουν εντός δύο ετών.

Για βεβαιωμένες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ και για καθυστέρηση πάνω από 4 μήνες οι φορολογούμενοι απειλούνται με αυτόφωρο.

Μιλώντας στο Star, o πρόεδρος των Φοροτεχνικών Αττικής, Δημήτρης Τσαμόπουλος, δήλωσε πως “το αυτόφωρο έχει ποινή μέχρι 12 μήνες, αν το ποσό υπερβαίνει τις 10.000 έχει φυλάκιση τουλάχιστον 6 μήνες, πάνω από 50.000 έχει τουλάχιστον 12 μήνες φυλάκιση και πάνω από 150.000 τουλάχιστον 3 έτη”.

Ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής – Διαμαρτυρία για τον ΕΝΦΙΑ

Ρεπορτάζ του Star για τα παράλογα του ΕΝΦΙΑ

Ούτε οι νεκροί δεν γλιτώνουν τον ΕΝΦΙΑ…

Τραγελαφικές καταστάσεις – που φτάνουν στα όρια του παραλογισμού – έχει δημιουργήσει ο ΕΝΦΙΑ στους Έλληνες φορολογούμενους. Ένα μόνο δείγμα της προχειρότητας με την οποία εξακολουθούν να στέλνονται οι ειδοποιήσεις πληρωμής του ΕΝΦΙΑ είναι αυτό το οποίο κατήγγειλε στο cretapost ένας κάτοικος του Ηρακλείου.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία, ο άτυχος φορολογούμενος αφού πήρε την ειδοποίηση πληρωμής του δικού του ΕΝΦΙΑ στη συνέχεια έλαβε και άλλη μία ειδοποίηση για τον νεκρό (!) πατέρα του. Έκπληκτος αντικρίζει ότι καλούν τον πατέρα του να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί από ένα οίκημα το οποίο έχει ήδη περάσει στον ίδιον.

Ο Ηρακλειώτης παίρνει την ταυτότητα οφειλής και πηγαίνει στην εφορία για να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Στην εφορία τον περίμενε μία νέα έκπληξη καθώς σύμφωνα με την υπάλληλο, στο σύστημα μέσα ο πατέρας του φαίνεται όχι μόνο ότι ζει αλλά κι ότι είναι… άγαμος!

Ο Ηρακλειώτης ενημέρωσε την υπάλληλο ότι από τον Απρίλιο του 2005 που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, αμέσως έγιναν οι διαδικασίες για την αποδοχή της κληρονομιάς ενώ έγιναν και νέα συμβόλαια για τα ακίνητα. Μάλιστα, ο ίδιος πλήρωσε για το συγκεκριμένο ακίνητο τον ΕΝΦΙΑ που του αναλογούσε.

Η υπάλληλος δεν μπορούσε να τον βοηθήσει καθώς του έλεγε πως εκείνοι ό,τι βλέπουν στο σύστημα λένε. Έτσι, πήρε τα χαρτιά του και πήγε στον προϊστάμενο της Εφορίας, ο οποίος με την σειρά του δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει και του είπε ν’ απευθυνθεί στον λογιστή του.

Ο φορολογούμενος ακόμα δεν έχει βγάλει κάποια άκρη ενώ δεν μπορεί να καταλάβει πώς το σύστημα μετά από 10 χρόνια που έχει δηλωθεί ο θάνατος του πατέρα του τον εμφανίζει ζωντανό, με περιουσιακά στοιχεία αλλά και άγαμο!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment