PeristeriNews.gr
Πολιτική

Φ. Κουβέλης: Οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, οι εκλογές είναι πολλές φορές σωτήρια λύση για την κοινωνία, όταν οι πολιτικές που ασκούνται διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα.

«Οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στο Mega, τονίζοντας ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να εξασφαλίζει συναινέσεις που δεν υπάρχουν στη βάση της ασκούμενης πολιτικής.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, οι εκλογές είναι πολλές φορές σωτήρια λύση για την κοινωνία, όταν οι πολιτικές που ασκούνται διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι η θέση αυτή που εξέφρασε είναι προσωπική και πως η στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο ζήτημα θα αποφασιστεί στο συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου. Πρόσθεσε ωστόσο πως «υπάρχουν τρεις – τέσσερις βουλευτές που έχουν δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αυτό που επιθυμώ», συνέχισε, «είναι να κάνω οτιδήποτε για την ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ».

Επίσης, σημείωσε για ακόμη μία φορά ότι η προεδρολογία βλάπτει τη χώρα και την οικονομία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, παρατήρησε πως «η ΔΗΜΑΡ δεν θα εκχωρήσει την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως «μερικές θέσεις έχουν έναν ρεαλισμό ,αλλά υπάρχουν και θέσεις που είναι ανεδαφικές και δεν εφάπτονται με την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, ούτε με την πραγματικότητα στο πλαίσιο των διεθνών της υποχρεώσεων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment