PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης


Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και σε πείσμα όσων διέδιδαν τα αντίθετα σενάρια οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ αρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», είπε ο Κ. Μητσοτάκης στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για έναν προγραμματισμό απόλυτα συνεπή με τις προγραμματικές προθεσμίες, ενώ υπολογίζει και μία σειρά από γεγονότα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής όπως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και η έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι η σημερινή συνεδρίαση «συμπληρώνει έναν κύκλο 50 τακτικών συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου από το καλοκαίρι του 2019, έργο το οποίο αποτυπώνεται σε 402 νόμους, που εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, ψηφίστηκαν από τη Βουλή, και καλύπτουν όλο το φάσμα της δημόσιας πολιτικής, από τη θωράκιση της Εθνικής Άμυνας και την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, μέχρι τη μόνιμη ελάφρυνση από δεκάδες φόρους και την αύξηση των συντάξεων μετά από 12 χρόνια, και από την ψηφιακή πρόοδο και την αναβάθμιση της Παιδείας και της Υγείας, μέχρι τον νέο κατώτατο μισθό, ο οποίος θυμίζω έφτασε από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ».

Αναφέρθηκε επίσης στις «αλλεπάλληλες κρίσεις» που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση: «την πανδημία, τις προκλήσεις των γειτόνων μας στο Αιγαίο, την απόπειρα μεταναστευτικής εισβολής, τελευταία την ενεργειακή ‘έκρηξη, την εισαγόμενη ακρίβεια από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μία σειρά από φυσικές καταστροφές».

Απέναντι στις εξελίξεις αυτές, όπως είπε ο πρωθυπουργός, η πολιτεία έχει καταφέρει να υψώσει μια σειρά από ισχυρά «αναχώματα» θυμίζοντας ότι: «σχεδόν έχουμε μηδενίσει πια τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, έχουμε πια τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, ενώ οι έκτακτες ενισχύσεις στο εισόδημα θα συνεχιστούν όσο καιρό διαρκεί η απειλή της διεθνούς ακρίβειας».

Έκανε επίσης ειδική μνεία στην «οδυνηρή τραυματική εμπειρία των Τεμπών που ανέδειξε τις ελλείψεις που έχει ακόμα το κράτος μας, νησίδες αναχρονισμού που αντιστέκονται στη συλλογική πρόοδο, δίπλα σε ανεύθυνες συμπεριφορές που την υπονομεύουν». Η ανατροπή όλων αυτών καθίσταται έτσι μια σαφής προτεραιότητα για την επόμενη μέρα, υπογράμμισε.

Εστίασε ακόμη «στα μεγάλα βήματα που έκανε η χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια, σημειώνοντας πως η εμπιστοσύνη των πολιτών χτίζεται με συνέπεια λόγων και πράξεων».

«Το σημαντικό μας έργο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί και αλλάζει» τόνισε, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση τήρησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, μειώνοντας φόρους και εισφορές και στηρίζοντας το εισόδημα των πολιτών». Παράλληλα, πρόσθεσε, «Έχουμε μία οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμό διπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης, ενώ ήμασταν ουραγοί στην ανάπτυξη το 2019. Έχουμε δημιουργήσει 300.000 θέσεις εργασίας έχουμε ρίξει την ανεργία κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, έχουμε ενισχύσει την Υγεία και την Παιδεία». Ειδικά στην Παιδεία όπως ανέφερε, η κυβέρνηση προχώρησε σε 25.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επιπλέον, συνέχισε, «η Εθνική μας Άμυνα έχει θωρακιστεί ενώ αντιμετωπίσαμε και το μεταναστευτικό και όλα αυτά μέσα σε ένα νέο ψηφιακό κράτος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment