PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορινθία: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Δερβένι


Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 3:00 τα ξημερώματα, σε δασική έκταση στο Δερβένι, του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην Κορινθία.

Επί τόπου επιχειρούν 42 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Η φωτιά δεν απειλεί κάποιον οικισμό, ωστόσο, στην περιοχή επικρατούν από τη νύχτα δυνατοί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για την εξέλιξη της φωτιάς και τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι τη νύχτα οι άνεμοι έφθασαν τα 7 μποφόρ, δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης, γι’ αυτό και δόθηκε εντολή να συμμετάσχουν σήμερα στην επιχείρηση δύο αεροσκάφη.

Πάντως σε καλύτερη κατάσταση είναι η φωτιά στη Φθιώτιδα και, όπως εκτίμησε ο κ. Αρτοποιός, μέχρι το μεσημέρι θα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Η σημερινή ημέρα θεωρείται δύσκολη από την Πυροσβεστική, με τον κ. Αρτοποιό να κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τους ισχυρούς ανέμους. Όπως είπε, η σημερινή αλλά και η αυριανή είναι δύσκολες ημέρες, που απαιτούν προσοχή. Επίσης, προειδοποίησε τους αγρότες να αποφύγουν κάθε θερμή εργασία και καύση και τους πολίτες να είναι προσεχτικοί ότι περνούν ή παρκάρουν κάτω από δέντρα.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι έχουν σημειωθεί αρκετές πτώσεις δέντρων κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αττική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment