PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο ΜΠΛΟΚ 15


Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου, το απόγευμα η εκδήλωση αντιφασιστικής μνήμης και τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον χώρο του ΜΠΛΟΚ 15 και περιλάμβανε ιστορικό περίπατο, ξενάγηση στο χώρο και αναφορά στο γεγονός,  από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας και ιστορικό, Σπύρο Τζόκα.

Ακολούθησε απόδοση φόρου τιμής στη μνήμη των αγωνιστών με την κατάθεση στεφανιών μπροστά από το ΜΠΛΟΚ.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τη «Ρωμιοσύνη» και τον «Επιτάφιο» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και από το «Άξιον Εστί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, όπως επίσης και τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου και Χρήστου Λεοντή, από τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο και τους μουσικούς του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Παναγιώτης Ρήγας, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας,, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Γιώργος Γαβρίλης, ο αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος κ. Καμπάς, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο  Δ/ντης Διαβιβάσεων ΓΕΣ  Υποστράτηγος Ιωάννης Λυμπέρης, ο Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Γκιζάνης, ο Υποπτέραρχος κ. Πέτρος Χατζήρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Νικόλαος Σπαής

Το παρών έδωσαν επίσης ο δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Αναστασία Στεφανοπούλου, Νικολέτα Δανιά, Κατερίνα Κρητικού, Αγγελική Λεβέντη, Κορδής Νεκτάριος, Βλάχος Κωνσταντίνος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment