PeristeriNews.gr
Οικονομία

Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις δεν έλαβαν τα 800 ευρώ


Έξαλλοι είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ελεύθεροι επαγγελματίες για τη μη καταβολή των 800 ευρώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

Όπως είχε αναφερθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους αρμόδιους υπουργούς η καταβολή των 800 ευρώ στις επιχειρήσεις που εντάσσονται στους ΚΑΔ που πλήττονται θα γινόταν την Πέμπτη 30 Απριλίου και θα ολοκληρωνόταν τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Αυτό συνέβη με μέρος των επιχειρήσεων που είχαν κάνει αίτηση αφού πάνω από 160.000 επιχειρήσεις δεν είδαν ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Για το συγκεκριμένο θέμα επιχειρηματίας της πόλης μας καταγγέλλει στο PeristeriNews.gr: «Ακολουθήσαμε όλα τα μέτρα της Κυβέρνησης και κλείσαμε το γραφείο μας για δύο μήνες χωρίς να έχουμε κόψει τιμολόγια. Σε αυτούς τους δυο μήνες η οικογένεια μου ζει με ότι είχαμε βάλει στην άκρη. Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει την αποζημίωση και τόσο η ανησυχία όσο και η απογοήτευση μας αυξάνεται. Τελικά θα δοθούν σε όλους τα 800 ευρώ ή για μια ακόμα φορά θα έχουμε επιλεγμένη πολιτική στόχευση;»

Από κύκλους της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι σε αυτές τις επιχειρήσεις πραγματοποιούνται ακόμα έλεγχοι για το αν έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Πάντως οι χιλιάδες αυτοί ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις οπωσδήποτε αφού τελούν υπό αναστολή εργασιών και συνάμα παύση οικονομικών εσόδων οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια προς το κλείσιμο.

Αναμένουμε και τις επόμενες ημέρες τις κινήσεις της Κυβέρνησης ώστε να φανεί αν τελικά η αποζημίωση ήταν βαρέλι που στέρεψε και δεν είχε για όλους ή αν τελικά οι προϋποθέσεις δεν ήταν κατάλληλες για την εποχή που διανύουμε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment