PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στην ισπανική πρεσβεία


Στο κτίριο που στεγάζεται η πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα πραγματοποίησαν παρέμβαση μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», όπως ενημέρωσαν με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Κατάληψη από τις 10:10 στη πρεσβεία της Ισπανίας πραγματοποιούν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας» ανέφεραν χαρακτηριστικά στην πρώτη τους δημοσίευση, συμπληρώνοντας λίγες ώρες αργότερα με την ανακοίνωση για τους λόγους της παρέμβασης.

Όπως επισημαίνουν, «ο εθνικισμός είναι μια από τις πιο σοβαρές, μεταδοτικές και θανάσιμες κοινωνικές νόσους», προσθέτοντας ότι «καμουφλάρει πίσω από το φαντασιακό του κάθε κοινωνική αδικία, κάθε ταξικό χάσμα δημιουργώντας τη βάση για την αλληλοσφαγή δούλων στο όνομα των τωρινών ή των αυριανών αφεντάδων τους».

«Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων της Καταλονίας, της Βασκονίας, της Ισπανίας. Στεκόμαστε ενάντια στην κρατική βία και καταστολή» καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Προσαγωγές μελών για την εισβολή

Σε 18 προσαγωγές μελών του «Ρουβίκωνα» προχώρησε η Αστυνομία, για την εισβολή τους στην ισπανική πρεσβεία, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί.

Τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας, που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, πραγματοποίησαν κατάληψη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, σύμφωνα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τη βία που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Καταλονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» κρέμασαν στην πρεσβεία ένα πανό που έγραφε, στα ισπανικά, συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment