Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Είχα δώσει άδεια στους Αμερικανούς, αλλά όχι για βασανιστήρια» (v)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι.

Ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι δήλωσε την Τετάρτη ότι, ενώ βρισκόταν στο ύπατο αξίωμα της χώρας, είχε δώσει άδεια σε Αμερικανούς αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών να κάνουν χρήση εγκαταστάσεων σε πολωνικό έδαφος, όχι όμως για βασανισμούς κρατουμένων.

Ο κ. Κβασνιέφσκι τόνισε ότι οι Αμερικανοί του είχαν αναφέρει ότι στους χώρους αυτούς θα γίνεται απόσπαση πληροφοριών από πηγές οι οποίες έχουν συμφωνίσει να συνεργαστούν σε ζητήματα τρομοκρατίας και ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε εντός τους.

Σύμφωνα με έκθεση η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη από την Γερουσία των ΗΠΑ, η CIA λειτουργούσε εγκαταστάσεις στην Πολωνία όπου ύποπτοι για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα κρατήθηκαν το 2002 και το 2003, υποβλήθηκαν σε ανακρίσεις με μεθόδους οι οποίες αντιστοιχούν σε βασανισμό.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κιμ Γιονγκ Ουν: Τι λέει η νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών για την υγεία του

Peristerinews.gr Newsroom

Ιράκ: Αποχωρούν οι ΗΠΑ – «Νίκη» για το Ιράν, φόβοι για το ISIS

Peristerinews.gr Newsroom

Σερβία: Ο πρόεδρος Βούτσιτς υπέβαλε την παραίτησή του

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment