PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εμπεριστατωμένη ανάλυση του προϋπολογισμού 2012 από τον Αλ. Σταυρούλια (video)


Δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη, παρότι το κράτος είναι οικονομικά αφερέγγυο απέναντι στον Δήμο Περιστερίου

Σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέξης Σταυρούλιας παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2012 επισήμανε ότι ο Δήμος Περιστερίου θα αντέξει στην «τρικυμία».

Κατά τη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Σταυρούλιας αναφέρθηκε στα τεχνοκρατικά του στοιχεία με σαφήνεια και τεκμηρίωση.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν προβλέπεται αύξηση των δημοτικών τελών, παρότι το κράτος είναι οικονομικά αφερέγγυο απέναντι στον Δήμο Περιστερίου.

Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει και φέτος σε περικοπές δαπανών και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών τόνισε ότι ευτυχώς που έγκυρα προέβλεψε και προχώρησε στην κάθετη περιστολή των δαπανών, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στις πληρωμές του Δήμου.

Παρά τα δυσμενή οικονομικά έσοδα από το κράτος, δόθηκε βάρος στην κοινωνική αλληλεγγύη από την Δημοτική Αρχή και χάριν στις πρωτοβουλίες του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη δεν έχει επιβαρυνθεί το δημοτικό ταμείο.

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη του, ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πρωτογενές πλεόνασμα 4,2%, κάτι που κατά τον κ. Σταυρούλια αποτελεί γεγονός προς μίμηση.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» Γρηγόρη Τημπλαλέξη και «Αριστερή Κίνηση» Αντωνία Αθανασόπουλου.

Σχετικά με τις δαπάνες των αιρετών, παρεμβαίνοντας ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο υπάρχει αύξηση, αλλά έγινε η προβλεπόμενη περικοπή όπως στους εργαζόμενους.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών, δηλαδή των τελών που πληρώνουν οι δημότες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment