PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Δραστηριότητες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου


Στα πλαίσια λειτουργίας της νεοσύστατης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου, αναπτύσσονται και διευρύνονται πνευματικές, πολιτιστικές και επιστημονικές δραστηριότητες.

Στα πλαίσια λειτουργίας της νεοσύστατης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου, αναπτύσσονται και διευρύνονται πνευματικές, πολιτιστικές και επιστημονικές δραστηριότητες.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου ενημερώνει τους δημότες για τις παρακάτω δράσεις:

  1. 1. Παιδική Βιβλιοθήκη: Μπορεί, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, να γίνεται επίσκεψη στους χώρους της βιβλιοθήκης και χρήση της Παιδικής.
  2. 2. Κλασσική Βιβλιοθήκη: Αναγνωστήριο. Χρήση από ενήλικες.
  3. 3. Δανειστική Βιβλιοθήκη: Προϋποθέτει εγγραφή για να γίνει κάποιος μέλος, του χορηγείται η Κάρτα μέλους. Ο ενήλικας μπορεί να ζητήσει ως κηδεμόνας, να εκδοθεί κάρτα μέλους και σε ανήλικα τέκνα.
  4. 4. Μουσική Βιβλιοθήκη: Γίνονται ανά διαστήματα μουσικές συναντήσεις. Προσφέρεται και για υποψηφίους απόκτησης Πτυχίου Μουσικών σπουδών στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή τους, κατόπιν προγραμματισμού της δραστηριότητας αυτής.
  5. 5. Λέσχη Παραμυθιού: Κάθε Σάββατο, όπως λειτουργούν τα Σχολεία, πραγματοποιείται παρουσίαση –ανάλυση παραμυθιού, από Παιδαγωγούς (πρωινά από 11:00 έως 12:00).
  6. 6. Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων: Ομάδες Ενηλίκων συναντώνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και επεξεργάζονται το προεπιλεγμένο Βιβλίο (ήδη η 1η Ομάδα έχει αρχίσει τις συναντήσεις της).
  7. 7. Παρουσιάσεις Βιβλίων: Σε χώρο της Βιβλιοθήκης ή στο αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου, υπό την αιγίδα της Δημ. Βιβλιοθήκης, μπορούμε να προγραμματίζουμε τις παρουσιάσεις Βιβλίων.
  8. 8. «Μαζί ξανά στο Σχολείο»: Ομάδες συμμαθητών από Σχολεία της πόλης που έχουν φοιτήσει ή αποφοιτήσει στο παρελθόν και θέλουν να «ανταμώσουν» μπορούν να ορίζουν σημείο συνάντησης το χώρο της Δημ. Βιβλιοθήκης Περιστερίου.
  9. 9. «Φίλοι της Βιβλιοθήκης» – «Εθελοντισμός»: Δεχόμαστε δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, προκειμένου να συμπορευτούμε, αναλαμβάνοντας κοινές δράσεις για βελτίωση, ανάπτυξη και εύρυθμη συνέχιση, όλων των κλασικών και καινοτόμων δράσεων που προκύπτουν από τη λειτουργία της Δημ. Βιβλιοθήκης ως κέντρου Πολιτισμού, φιλομάθειας και πνευματικότητας. Οι δράσεις θα σας ανακοινωθούν κατά την πρώτη μας συνάντηση (θα ενημερωθείτε για την ημέρα και την ώρα), αφού συγκεντρωθούν οι δηλώσεις εθελοντικής συμμετοχής και θα διαμορφωθούν – εμπλουτισθούν και με τις δικές σας προτάσεις και ιδέες.
  10. 10. Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο: Ήδη από πέρυσι ξεκίνησε η λειτουργία του με πιλοτικό πρόγραμμα. Από φέτος εξελίσσεται κανονικά το Ακαδημαϊκό έτος 2011—2012 στα δύο Εξάμηνα (Χειμερινό και Εαρινό). Διδάσκουν Καθηγητές των Πανεπιστημίων της Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε το διαδίκτυο www.peristeri.gr και www.dvivlper.gr ή να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης στα τηλέφωνα: 2105716057 & 2105716069, fax: 2105716069.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment