PeristeriNews.gr
Υγεία

Δωρεάν εξέταση ανασφάλιστων ανδρών και γυναικών


Αποφάσισε κατά την 23η Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Την επέκταση της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με την Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας και Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορά στην καθημερινή δωρεάν εξέταση ανασφάλιστων ανδρών και γυναικών με ψηφιακή μαστογραφία και μαγνητική τομογραφία, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη διάρκεια της 23ης Συνεδρίασης.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, κάνοντας ακόμα ένα βήμα μπροστά, προκειμένου να ανακουφιστούν οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες (άποροι, ανασφάλιστοι κλπ), προχωρούν στην τροποποίηση όρων της σύμβασης, αποφασίζοντας:

Να επεκταθεί ο αριθμός των εξεταζομένων πολιτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, σε όλη την Αττική και όχι μόνο σε κατοίκους της πρώην Νομαρχίας Αθηνών και να διαγραφεί ο περιορισμός των 24 και 12 εξετάσεων.

Να επεκταθούν οι δωρεάν εξετάσεις για κάθε νόσο και να βελτιωθούν οι διαδικαστικές προϋποθέσεις χωρίς να υπάρχει καμία επιπρόσθετη επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Οι αλλαγές θα κατατεθούν εκ νέου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να εγκριθούν, όπως είχε συμβεί και με την αρχική σύμβαση, η οποία εκτελείται εδώ και 5 μήνες.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αντιμετωπίζοντας με αίσθημα ευθύνης τους μαθητές, ενέκρινε ομόφωνα την παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης των Ειδικών, Μουσικών και Διαπολιτισμικών Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής από 1/9/2011 ως 31/12/2011 για όσους Δήμους δεν έχουν ολοκληρώσει τους απαραίτητους διαγωνισμούς. Ακολούθησε ευρεία συζήτηση ενημερωτικού χαρακτήρα, για την εκπροσώπηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

Τη συζήτηση μονοπώλησαν οι διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αφορά την ποσόστωση των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση αλλά και τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έθεσαν τις σοβαρές αμφιβολίες τους σχετικά με τα όσα προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο κέντρο των παρατηρήσεων τέθηκε το ζήτημα της εκ του νόμου συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση των Αντιπεριφερειαρχών και στο Διοικητικό Συμβούλιο του συνόλου των Περιφερειαρχών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός υπογράμμισε:

«Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος είναι το συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των Περιφερειών όλης της χώρας. Είναι ο θεσμικός συνομιλητής με το κράτος, για τα πολλά και σύνθετα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που πρέπει να λύσουμε.

Έχουμε υποχρέωση να οργανωθεί και να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Ήδη έχει καθυστερήσει σημαντικά η συγκρότησή της, χωρίς ευθύνη των Περιφερειών. Πρέπει άμεσα να εφαρμόσουμε το Π.Δ. και να προχωρήσουμε στη διαδικασία συγκρότησης σε σώμα του νέου οργάνου.

Παράλληλα, είμαστε ανοιχτοί σε όσες προτάσεις υπάρχουν που θα βελτιώνουν τον πλουραλισμό και την έκφραση όλων των απόψεων στο νέο φορέα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η AstraZeneca παραδέχθηκε πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Peristeri News

Καμπανάκι από πνευμονολόγους για την αφρικανική σκόνη

Peristeri News

Η επόμενη πανδημία πιθανόν να προκληθεί από τον ιό της γρίπης

Peristeri News

Leave a Comment