PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Πετρούπολης Θ. Κοτσαμπά για την νέα σχολική χρονιά


Προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Πετρούπολης Θωμά Κοτσαμπά και της διοίκησης του Δήμου, προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρόνιας:

«Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης, σας καλωσορίζει στο σχολείο, και σας εύχεται για την καινούρια σχολική χρονιά, υγεία και δημιουργικότητα. Δυστυχώς για όλους μας, η νέα σχολική χρονιά (2011-2012), ξεκινά με τις χειρότερες προϋποθέσεις, εδώ και πολλές δεκαετίες.

Κατά τα λεγόμενα δε της Κυβέρνησης, διάστόματος του Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας, θα είναι μια χρονιά που όμοιά της, μόνο τα πρώτα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είχαμε.

Δεν είναι μια τυχαία επιλογή λόγω της κρίσης. Είναι μια ταξική πολιτική, που στόχο έχει την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της Παιδείας και του Δημόσιου Σχολείου, την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της, το σάρωμα των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανένας:

– Τη συγχώνευση των 2000 σχολικών μονάδων πανελλαδικά.

– Τις μόνο 545 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε πανελλαδικό επίπεδο, όταν απαιτούνται πάνω από 15.000 συνολικά. (Μόνο φέτος συνταξιοδοτήθηκαν 6.500).

– Τα βιβλία που δεν είναι ούτε καν τυπωμένα («θα ξεκινήσουμε με τα βασικά», λέει η Υπουργός Παιδείας).

– Τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που λείπουν από τα σχολεία, με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες χιλιάδες ώρες διδασκαλίας (κατά τ’ άλλα οι απεργίες τους φταίνε…).

– Τα νηπιαγωγεία, που αν και η φοίτηση σε αυτά είναι πλέον υποχρεωτική, δε μπορούν να απορροφήσουν όλα τα παιδιά (για δε τα προνήπια θεωρείται πολυτέλεια να φοιτήσουν).

Έχουν ήδη διαλύσει τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.), παρά τις επιτακτικές ανάγκες για ανέγερση νέων και συντήρηση των ήδη υπαρχόντων σχολικών μονάδων, τόσο στην πόλη μας όσο και πανελλαδικά.

Στόχος τους να μπουν κι εδώ επιχειρηματίες. Σ’ αυτές τις συνθήκες και σ’ αυτό το άσχημο κοινωνικό περιβάλλον, καλείστε να κάνετε ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Αυτό δεν θα είναι μόνο μέσα από τη γνώση και τη μάθηση, αλλά θα είναι κυρίως, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, μέσα από την αγωνιστική σας δράση, για ένα σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιο σχολείο:

– Χωρίς ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία

– Σε καινούρια κτίρια που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες, χωρίς να γίνονται οι διάδρομοι και οι αύλειοι χώροι αίθουσες διδασκαλίας

– Με γενναία χρηματοδότηση για την παιδεία, πέρα από «μνημόνια» και «τρόϊκες»

– Να σταματήσουν οι πειραματισμοί και η χειραγώγηση – διάλυση της Δημόσιας Παιδείας ακυρώνοντας το νόμο – πλαίσιο του Υπ. Παιδείας.

– Με αύξηση της χρηματοδότησης για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων καθώς και για τις συντηρήσεις – επισκευές. Στο Δήμο μας, γίνεται μια προσπάθεια από τη Διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι χειροπιαστά όπως:

– Ιδρύθηκε το 18ο νηπιαγωγείο (δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ)

– Επανιδρύθηκε το 11ο Δημ. Σχολείο (δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ)

– Ξεμπλοκάραμε και προχωράει η ολοκλήρωση του κτιρίου των 3ο – 6ο Δημοτικών, καθώς και η προσθήκη αιθουσών στο 9ο Δημοτικό.

Γίνεται μια προσπάθεια να διατηρούνται τα σχολεία μας καθαρά και λειτουργικά, αν και τα χρήματα που δίνονται από την Κυβέρνηση είναι πολύ λίγα, λιγότερα ακόμα και σε σχέση με παλιότερες χρονιές.

Η Διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει βάλει πρώτο της μέλημα, την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νεολαίας, γιατί θεωρούμε ότι δεν είναι «η χαμένη γενιά», όπως κάποιοι αρέσκονται να λένε.

Στο χέρι σας είναι να ανατρέψετε αυτή την κατάσταση απαιτώντας όλα όσα δικαιούσθε. Να κάνετε πράξη τα όνειρά σας.

Όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος (μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί), μαζί με τους εργαζόμενους και το Δήμο, μπορούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να έρθουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment