• Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Δόλωμα Γένους Θηλυκού

Peristeri News
Οκτώβριος07/ 2010

Η Μίλα Γιόβοβιτς στο ρόλο μοιραίας γυναίκας

Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί συναντιούνται σε ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ…

Ο Τζακ Μέιμπρι (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) είναι σωφρονιστικός υπάλληλος που εξετάζει τις αιτήσεις των φυλακισμένων για αναστολή. Σύντομα θα βγει στη σύνταξη και θέλει να τακτοποιήσει τις τελευταίες υποθέσεις του.

Μια από αυτές είναι του ‘Στόουν’ (Έντουαρντ Νόρτον), ενός εμπρηστή. Η παράξενη συμπεριφορά του δεν πείθει αρχικά τον Τζακ, όμως η Λουσέτα (Μίλα Γιόβοβιτς), η ελκυστική γυναίκα του Στόουν, επιμένει να τον προσεγγίσει.

Η κατάσταση περιπλέκεται, οι ισορροπίες απειλούνται, τα κίνητρα των χαρακτήρων δεν είναι πια ξεκάθαρα και τα μυστικά και οι ενοχές του παρελθόντος σιγοβράζουν…

Η ταινία είναι ψυχολογικό δράμα, η έμφαση είναι στην ατμόσφαιρα (ένα κλίμα θρησκευτικής αναζήτησης βαραίνει τις συνειδήσεις των περισσότερων χαρακτήρων) και όχι στη δράση που περιορίζεται σε λίγα βίαια ξεσπάσματα, ενώ, παρότι η Μίλα Γιόβοβιτς παραμένει κινούμενη πρόκληση, δεν έχουμε εδώ μια τυπική ιστορία ξελογιάσματος.

Οι ήρωες παραμένουν μέχρι το τέλος αμφιλεγόμενοι και δεν δίνονται εύκολες εξηγήσεις.

Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ ντε Νίρο, Έντουαρντ Νόρτον, Μίλα Γιόβοβιτς, Φράνσις Κόνροϊ. Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Odeon.