PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

BURIED


Κλεισμένος σε ένα… φέρετρο, για 90 λεπτά, χωρίς οξυγόνο και καμία διέξοδο!

Ένας άντρας βρίσκεται θαμμένος σε ένα φέρετρο, δυόμισι μέτρα κάτω από τη γη και του έχουν απομείνει μόνο 90 λεπτά οξυγόνου. Αυτό είναι το σκηνικό του κλειστοφοβικού θρίλερ του Ροντρίγκο Κορτές που προσπαθεί να μεταδώσει στον θεατή τα αισθήματα πανικού και απελπισίας του άτυχου ήρωα.

Ο Πολ Κονρόι είναι οδηγός φορτηγού σε μια από τις αμερικάνικες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράκ. Χωρίς να μπορεί να ανακαλέσει τι προηγήθηκε, βρίσκεται να ξυπνά τρομαγμένος σε ένα παλιό, ξύλινο φέρετρο. Η μοναδική του ελπίδα για επικοινωνία με τον έξω κόσμο είναι ένα κινητό τηλέφωνο που δεν έχει καλό σήμα και μπαταρία. Παρακολουθούμε τις απεγνωσμένες προσπάθειές του να σωθεί και όλη τη γκάμα συναισθημάτων που τον κατακλύζουν: τον πανικό, την απελπισία, την οργή, την άρνηση, την ελπίδα.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο σκηνοθέτης «η ταινία ήταν μια μεγάλη τεχνική πρόκληση. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, υπήρχε ωστόσο ένα κλειδί: ο Χίτσκοκ . Ο Χίτσκοκ μας υπέδειξε πώς θα μπορούσαμε να γυρίσουμε μια ολόκληρη ταινία σε μία βάρκα στη μέση της θάλασσας («Lifeboat»), ή με μια μόνο λήψη σε πραγματικό χρόνο («Rope»). Μόλις ο μηχανισμός του δράματος μπήκε σε σειρά το επόμενο βήμα ήταν να σχεδιάσουμε την ταινία στο κεφάλι μας, να σκεφτούμε μια σειρά από γυρίσματα που θα μπορούσαν να αιχμαλωτίσουν το ενδιαφέρον του θεατή και να κρατήσουν αμείωτη την προσοχή του».

Πρωταγωνιστεί ο Ράιαν Ρέινολντς. Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από τη Village Films

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Leave a Comment