PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Τέλος ο διάλογος με ΠΑΣΟΚ, στροφή στον ΣΥΡΙΖΑ


Η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην προχωρήσει ο διάλογος που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο με το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

«Ναι» μόνο στον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ λέει η Δημοκρατική Αριστερά, η εκτελεστική επιτροπή της οποίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην προχωρήσει ο διάλογος που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο με το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Το κόμμα ανακοίνωσε ότι «τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να συνεχισθεί ο διάλογος για την προοδευτική διακυβέρνηση με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας».

Η πλειοψηφία έκανε δεκτή την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη και αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί ο διάλογο με το ΠΑΣΟΚ, λόγω της σύμπλευσής του με τη Ν.Δ. και της επιλογής του να συνεχίζει να συνυπηρετεί τις ασκούμενες πολιτικές.

Έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν συμφώνησαν, επιμένοντας ότι ο διάλογος θα πρέπει να γίνει και να συνεχιστεί με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβερνητικής πρότασης.

Με τη θέση της μειοψηφίας συντάχθηκε και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει και οφείλει να επιμείνει και να αναβαθμίσει τον διάλογο με τις δυναμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, για τη διαμόρφωση συσχετισμών, για την προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση του τόπου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment