PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη Siemens: Προβλήματα με το «καλημέρα», διακοπή για τις 15/12


Δικονομικά ζητήματα προέκυψαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά την έναρξη της διαδικασίας για την πολύκροτη υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Όπως προέκυψε, τα βασικά έγγραφα της δικογραφίας είναι αμετάφραστα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν διερμηνείς της γαλλικής και γερμανικής γλώσσας την στιγμή που υπάρχουν 15 Γερμανοί κατηγορούμενοι (οι δύο έχουν αποβιώσει) και ένας Γάλλος.

Από τους συνολικά 64 κατηγορούμενους, μόνο 30 εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, μεταξύ των οποίων ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα  Σημίτη , Θόδωρος Τσουκάτος, τα πρώην στελέχη της Siemens  Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής και οι ιδιώτες , χρηματιστές και επιχειρηματίες  Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς και Αλέξανδρος Λέτσας.

Στο εδώλιο κάθισε το τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ο οποίος είναι κρατούμενος για υπόθεση των εξοπλιστικών, ενώ απών ήταν ο άλλοτε υφιστάμενος του Φάνης Λυγινός, για τον οποίο οι δικηγόροι του είπαν στο δικαστήριο ότι δεν έχει κληθεί νομίμως.

Παρούσα , επίσης, ήταν η Μαρία Καραβέλα σύζυγος του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens , Χρήστου Καραβέλα ο οποίος δεν εκπροσωπείται καν στο δικαστήριο, ενώ απών είναι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος που εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Κανένας από τους Γερμανούς που φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση δεν κάθισε στο εδώλιο, ωστόσο όλοι εκπροσωπούνται από Έλληνες δικηγόρους, ενώ η πλειονότητα έχει διορίσει και Γερμανούς συνηγόρους υπεράσπισης.

Η αίθουσα του Εφετείου όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση είναι αρκετά μικρή για να χωρέσει συνηγόρους και κατηγορούμενους οι οποίοι κατά την εκφώνηση της δίκης στέκονταν όρθιοι.

Η υπόθεση αφορά στη σύμβαση που υπεγράφη το 1997 ανάμεσα στον ΟΤΕ και την γερμανική εταιρεία Siemens, καθώς και στις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του με την προμήθεια ψηφιακών παροχών, για την σύναψη της οποίας φέρεται να διακινήθηκαν τεράστια παράνομα χρηματικά ποσά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 15 Δεκεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment