PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει πλειοψηφία τότε η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση


Σαφές μήνυμα ότι αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει πλειοψηφία κυβερνητική και χρειάζεται μια άλλη πλειοψηφία τότε η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση έστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας το κάλεσμα για συναίνεση του Πρωθυπουργού, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός καταλογίζοντά του πολιτική αδυναμία και έλλειψη οποιασδήποτε ειλικρίνειας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο κάλεσμα για συναίνεση του Πρωθυπουργού τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να είναι μία επιλεκτική – στιγμιαία κατάσταση για την υπέρβαση της δυσκολίας».

«Αν το κριτήριο είναι εθνικό τότε πρέπει να πάμε σε μία προγραμματική συζήτηση, σε μία επαναδιαπραγμάτευση, σε μία συνολική συζήτηση του προγραμματικού πλαισίου μες στο οποίο έπρεπε να κινηθεί η χώρα, για να φτάσουμε στην επιθυμητή αλλαγή κλίματος και αντίληψης, αλλά βέβαια δεν πρόκειται περί αυτού. Πρέπει να περάσει η κυβέρνηση μία νέα δέσμη προαπαιτουμένων και το κάνει με τον τρόπο αυτό, όπως με την ίδια άνεση το έκανε με τον άλλον τρόπο προηγουμένως» ανέφερε.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς «επί πεντέμισι χρόνια υπήρξε μία αντιμνημονιακή ρητορεία χωρίς περιεχόμενο, που δηλητηρίασε το μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού».

Διεμήνυσε πως είναι άλλο «δεν έχω κυβερνητική πλειοψηφία και χρειάζομαι κυβέρνηση, όπως επιβάλλει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και άλλο είμαι κυβέρνηση, έχω πλειοψηφία, αλλά για διάφορους λόγους θεσμικούς, εθνικούς, ιστορικούς, θέλω να έχω ένα κλίμα ευρύτερης, ας το πούμε έτσι, συμφωνίας και τη διεκδικώ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment