PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Συντεταγμένο εθνικό διάλογο» επιδιώκει ο Αλ. Τσίπρας


Η κυβέρνηση επιδιώκει συντεταγμένο εθνικό διάλογο και καταγραφή απόψεων, χωρίς να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κύκλο τηλεφωνικών συνομιλιών, που είχε νωρίτερα, με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοινώθηκε, αύριο στις 12.00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Γ. Πλακιωτάκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη.

Ο κ. Τσίπρας είπε στους συνομιλητές του ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με το προσφυγικό, εν όψει και της Συνόδου Ε.Ε. – Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία εθνικού διαλόγου σχετικά με το ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση.

Γ. Πλακιωτάκης: Η συμμετοχή μου δεν σημαίνει στήριξη στα τερτίπια του Αλ. Τσίπρα

Σε δήλωσή του με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσίπρα, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Γ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως «η Νέα Δημοκρατία θα ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο» και ότι ο ίδιος θα συμμετάσχει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών». Ξεκαθάρισε πάντως ότι η συμμετοχή του στο Συμβούλιο «δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα».

Σημείωσε επίσης ότι με την κίνησή του να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου πάρα τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, ο Πρωθυπουργός «δηλώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό».

Διαφωνία Φώφης Γεννηματά για συζήτηση του ασφαλιστικού

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εξέφρασε από την πλευρά της στον Αλέξη Τσίπρα τη διαφωνία της με τη συμπερίληψη του ασφαλιστικού στην ατζέντα του Συμβουλίου Αρχηγών.

Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, η κ. Γεννηματά είπε πως είναι έτοιμη να συζητήσει για τα εθνικά θέματα που αφορούν στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, τις ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας και το προσφυγικό, αλλά διαμήνυσε σε έντονο ύφος προς τον Πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζήτηση για το ασφαλιστικό.

«Θα μπορούσε να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή να καταθέσεις τις προτάσεις της κυβέρνησης στην ΟΚΕ ή να μας καλέσεις και να μας ενημερώσεις γι αυτές» φέρεται να είπε η κ. Γεννηματά, κατά με τους κύκλους του ΠΑΣΟΚ.

Αρνητικός ο Δ. Κουτσούμπας

Αρνητικός σε συμμετοχή του στο Συμβούλιο των Αρχηγών εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι στη διάθεση του κ. Κουτσούμπα να τον ενημερώσει όποτε εκείνος το κρίνει σκόπιμο.

«Ναι» από Β. Λεβέντη για συμμετοχή στο συμβούλιο των αρχηγών

Ο πρόεδρος της ΄Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σύμφωνα με πληροφορίες, ανταποκρίθηκε θετικά για τη συμμετοχή του στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment