PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δίκη Χ.Α.: Μάρτυρας αναγνώρισε κατηγορούμενο ως δράστη της επίθεσης στο Πέραμα


Tον φερόμενο ως πυρηνάρχη του Περάματος Αναστάσιο Πανταζή αναγνώρισε ως δράστη της επίθεσης ο Αιγύπτιος ψαράς που καταθέτει για δεύτερη μέρα στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο Σαάντ Αμπού Χαμάντ όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου να κοιτάξει τους κατηγορουμένους και να απαντήσει αν το βράδυ της επίθεσης αναγνωρίζει στο πρόσωπο κάποιου ως τον άνθρωπο που βρισκόταν έξω από το σπίτι του στο Πέραμα, έδειξε τον κατηγορούμενο Αναστάσιο Πανταζή, τον οποίο όπως είπε τον αναγνωρίζει σε ποσοστό 90%.

«Δεν το είχα πει νωρίτερα γιατί φοβόμουν», είπε ο μάρτυρας σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν το είχε αναφέρει στην κατάθεσή του.

«Είδα έναν στο παράθυρο, είχε μαύρα μαλλιά και λίγο μούσι ήταν μελαχρινός, μέτριος στο ύψος και το βάρος. Είδα να απλώνει τα χέρια του και να τραβάει το παράθυρο για να το ανοίξει. Ήταν και άλλοι μαζί του… Έβριζαν, έλεγαν “έλα έξω να σου πω ποια είναι η Χρυσή Αυγή”», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Μάρτυρας: Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Ήταν ψηλός και αδύνατος. Είχε ιδιαίτερο κούρεμα.

Πρόεδρος: Κοιτάξτε τους κατηγορούμενους και πείτε μας αν αναγνωρίζετε κάποιον απ’ αυτούς που είδατε στο σπίτι σας εκείνο το βράδυ.

Μάρτυρας: Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτός που τραβούσε το παράθυρο (σ.σ. δείχνει τον κατηγορούμενο Πανταζή)

Πρόεδρος: Δεν έχετε κάποια αμφιβολία;

Μάρτυρας: Οχι. Είμαι 90% σίγουρος.

Πρόεδρος: Είχατε πει πως δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε κανέναν και τώρα το κάνετε. Τι άλλαξε;

Μάρτυρας: Φοβόμουν…. Είπα στον εαυτό μου πρέπει να καταθέσεις τι έγινε, να πεις την αλήθεια για να μην ξανάρθουν. Τα αδέλφια μου είδαν πιο πολλά από εμένα (…) Ήξερα αλλά δεν ήθελα να πω από τον φόβο μου…

Πρόεδρος: Τώρα δεν φοβάστε;

Μάρτυρας: Φοβάμαι… Όμως, όποιος έχει κάνει κάτι πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε. (….)  Αν συνεχίσουν έτσι θα τα μαζέψω και θα φύγω…

Εισαγγελέας: Μετά τα επεισόδια έχετε απειληθεί;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Σας παρακολουθούσαν πριν γίνει η επίθεση;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω… Τώρα, όμως, όταν  βλέπω ένα μηχανάκι στρίβω…

Εισαγγελέας: Ποιος ήταν ο λόγος που ήρθαν στο σπίτι σας;

Μάρτυρας: Μόνο ο Θεός ξέρει. Αυτοί να μας πουν τι έχουν μαζί μας, εμείς δεν έχουμε τίποτα μαζί τους.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ακόμη ότι την επόμενη ημέρα της επίθεσης, κάποιος δικηγόρος τηλεφώνησε στον αδελφό του και προσπάθησε να τον πείσει να κλείσει την υπόθεση και να πει ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν προσφέροντάς του χρήματα. Στην κατάθεσή του, ο Αιγύπτιος ψαράς έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση στην οποία υπήρχε σχέδιο με στόχο να τους υποχρεώσουν να βγουν από το σπίτι τους για να τους επιτεθούν.

Πολιτική αγωγή: Είχατε ακούσει κάποια δήλωση από τη Χρυσή Αυγή που να έχει αναφερθεί σε Αιγύπτιους ψαράδες…. Κάποια δήλωση του Γιάννη Λαγού;

Μάρτυρας: Ο αδελφός μου αλλά και κάποιοι πελάτες μου είχαν πει ότι ο Λαγός έλεγε «γιατί οι Αιγύπτιοι να έχουν μαγαζί και να πουλάνε και να μην το έχει Έλληνας…να δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».

Πολιτική Αγωγή: Γιατί είπε να δίνετε λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή;

Μάρτυρας: Ίσως αυτοί να κυβερνήσουν αργότερα.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment