PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χρ. Βερναρδάκης: Όραμα – εφιάλτης οι εξαγγελίες Κυρ. Μητσοτάκη για το δημόσιο


Για «όραμα – εφιάλτη» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους κάνει λόγο σε ανακοίνωση ο υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης σχολιάζοντας ότι περιλαμβάνει μαζικές απολύσεις, υποχρεωτική κινητικότητα και πάγωμα στις αυξήσεις μισθών.

Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ τον κατηγορεί για κυνισμό «που διακρίνει κάθε ακραιφνή νεοφιλελεύθερο και ορκισμένο εχθρό των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε:

1) Ένα μεγάλο πρόγραμμα απολύσεων στο Δημόσιο τομέα. Όσο κι αν προσπάθησε να εξωραΐσει την πραγματικότητα που επιφυλάσσει για το δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι θα επαναφέρει το νόμο για την αξιολόγηση που είχε νομοθετήσει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο οποίος προέβλεπε την υποχρεωτική ποσόστωση κακής αξιολόγησης έως και 15% των εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση. Δυνητικές απολύσεις με άλλα λόγια περίπου 80.000 δημοσίων υπαλλήλων.

2) Ένα πογκρόμ σε βάρος των μη αρεστών στο κόμμα του δημοσίων υπαλλήλων, στο γνωστό και δοκιμασμένο πλαίσιο διακυβέρνησης της παλαιοκομματικής Δεξιάς. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε «πρόγραμμα κινητικότητας». Απέφυγε να πει ωστόσο, όπως έχει κάνει πολύ πρόσφατα, ότι «το πρόγραμμα της κινητικότητας θα είναι υποχρεωτικό για όλους». Υποχρεωτική κινητικότητα και υποχρεωτική ποσόστωση είναι τα δύο εργαλεία της νεοφιλελεύθερης ΝΔ για απολύσεις στο δημόσιο.

3) Τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας για τους εργαζόμενους στη Δημόσια Διοίκηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι θα αναστείλει τις προβλεπόμενες αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, για να εξοικονομήσει 150 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Διαβεβαίωσε πάντως, ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τις δικές μας παρεμβάσεις». Αλήθεια, ποιος τον πιστεύει;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment