Οικονομία

Διευκρινίσεις του υπ. Υποδομών για τις αυξήσεις στα διόδια

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε για τις νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων εν καιρώ κρίσης, το υπουργείο Υποδομών έσπευσε να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε για τις νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων εν καιρώ κρίσης, το υπουργείο Υποδομών έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η εν λόγω αύξηση προήλθε από την εφαρμογή της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι η εφαρμογή της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής αποτελεί έναν από τους όρους των συμβάσεων που συνήφθησαν το 2007 με τις κατασκευάστριες εταιρίες των αυτοκινητοδρόμων, από την τότε κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει ακόμη, η αθέτηση των όρων, σύμφωνα με τις συμβάσεις αυτές, δίνει τη δυνατότητα στους παραχωρησιούχους να ζητήσουν αποζημιώσεις από το ελληνικό Δημόσιο. «Τις δε αποζημιώσεις αυτές», προσθέτει, «θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες φορολογούμενοι».

Η ηγεσία του υπουργείου διαβεβαιώνει ότι επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί «αφενός η επανεκκίνηση των έργων που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αφετέρου δε το κόστος των συμβατικών υποχρεώσεων να βαρύνει τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων και όχι όλους τους Έλληνες φορολογούμενους χωρίς καμία διάκριση».

Related posts

Από τον Ιούλιο η εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις

Peristeri News

ΕΦΚΑ: Πότε λήγει η παράταση ασφαλιστικής ικανότητας

Peristeri News

Leave a Comment