PeristeriNews.gr
Πολιτική

Διευκρινίσεις για τους μισθούς δικηγόρων Δημοσίου


Διευκρινίσεις έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σχετικά με το θέμα των αυξήσεων κατά 10 με 15% στους μισθούς των δικηγόρων του δημοσίου.

Διευκρινίσεις έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σχετικά με το θέμα των αυξήσεων κατά 10 με 15% στους μισθούς των δικηγόρων του δημοσίου, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς γίνεται εν μέσω σκληρής λιτότητας για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων.

Ο κ.Παπαϊωάννου χαρακτήρισε ανακρίβειες και χονδροειδή ψέματα όσα γράφτηκαν στον Τύπο και έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για να υποστηρίξει ότι μπορεί μεν να αυξήθηκε ο βασικός μισθός των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου, οι συνολικές αποδοχές τους ωστόσο μειώθηκαν.

Σε ό, τι αφορά την αύξηση του βασικού μισθού τους ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι έγινε λόγω της εξίσωσης που προβλέπει το μνημόνιο για όλο το επιστημονικό προσωπικό. Πρόσθεσε ωστόσο ότι με την ένταξη στο Ενιαίο Μισθολόγιο οι έμμισθοι δικηγόροι του Δημοσίου έχασαν εισόδημα από την περικοπή επιδομάτων.

«Κάποιοι μπορεί να ευνοηθούν κατ’ ελάχιστο, αλλά η πλειοψηφία χάνει από 15%-40%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαίωάννου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment