PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διακοπή παροχής κονδυλίων στη Ρουμανία



Στη διακοπή παροχής κονδυλίων προς τη Ρουμανία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαιτίας παρατυπιών που διαπίστωσε σε συγκεκριμένα προγράμματα.

Στη διακοπή παροχής κονδυλίων προς τη Ρουμανία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαιτίας παρατυπιών που διαπίστωσε σε συγκεκριμένα προγράμματα. Τα κονδύλια προορίζονταν για την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων.

«Δεν αποτελεί έκπληξη, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λέοναρντ Ορμπάν ήδη είχε ανακοινώσει την πιθανή διακοπή τους. Λάβαμε την επίσημη επιστολή (της Επιτροπής) χθες βράδυ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νταν Σουτσίου.

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόκειται να εξετάσει και αναλύσει τις διάφορες πτυχές της υπόθεσης στο διάστημα από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου ενώ ακολούθως αναμένεται να διαβιβάσει το πόρισμά της στις Βρυξέλλες. Η ρουμανική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχει βρεθεί μία λύση και θα απελευθερωθούν εν τέλει τα κοινοτικά κονδύλια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τη διακοπή των προγραμμάτων έπειτα από τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν από την ρουμανική Αρχή Διαφάνειας στους ελέγχους της σε επιχειρησιακά προγράμματα για την ανάπτυξη των ανθρωπίνων πόρων (POSDRU).Η Ρουμανία μπορεί να ευεργετηθεί στον τομέα αυτό με βοήθειες που φθάνουν τα 3,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Peristeri News

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Peristeri News

Leave a Comment