PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δεσμεύεται κινητή και ακίνητη περιουσία γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού


Εντολή για γενική δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού δόθηκε από τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαβιβάζεται στην Οικονομική Εισαγγελία, από την Αρχή, πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο καταγράφονται τα αποτελέσματα της εξονυχιστικής έρευνας αλλά και η ενδεχόμενη διάπραξη παράνομων πράξεων που οδήγησε στο «μπλόκο» της περιουσίας του παραγωγού καθώς φέρεται να εμφανίζεται ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση.

Η αρμόδια Αρχή φέρεται να διαπίστωσε ενδεχόμενη διάπραξη βαρύτατων αδικημάτων από εγκληματική οργάνωση που δρούσε με δομή μαφίας κάνοντας ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, με το πόρισμά της, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη στα εμπλεκόμενα πρόσωπα, μεταξύ άλλων, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από την έρευνα, μεταξύ άλλων, προέκυψαν οφειλές του πασίγνωστου παραγωγού προς το δημόσιο που αγγίζουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ ενώ φέρεται πριν από λίγες ημέρες να άναψε το «πράσινο φως» για οικονομική ενίσχυση εκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο.

Εκτός από τον παραγωγό – παρουσιαστή εμφανίζονται να ελέγχονται και τουλάχιστον επτά πρόσωπα, συνεργάτες του αλλά και εκπρόσωποι «εταιρειών – φαντάσματα» των οποίων, επίσης, δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία.

Πληροφορίες λένε πως συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20 ενώ η έρευνα συνεχίζεται προς πάσα κατεύθυνση καθώς φέρονται να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα η ταυτότητα των οποίων παραμένει άγνωστη.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε απασχολήσει την προηγούμενη 10ετία τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς η εταιρεία του είχε πτωχεύσει αφήνοντας πολλά «φέσια» στην αγορά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment