PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Δεν έχει υπάρξει ενδεχόμενο κατάργησης 13ου – 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα»


Δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής από την τρόικα θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνης.

Δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής από την τρόικα θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Κουτρουμάνης πρόσθεσε ότι δεν έχει τεθεί επίσης θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν μικρές αυξήσεις. Όμως, η τρόικα θέτει θέμα κατώτατου μισθού στο πλαίσιο όμως της ρύθμισης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον κ. Παπαδήμο για τις εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου, τις επικουρικές συντάξεις και τις δαπάνες στα φάρμακα, για το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους που έχει ξεκινήσει, για τα προγράμματα προστασίας των ευπαθών ομάδων και τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, όπως η αυτεπιστασία στους δήμους.

Συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας έχει το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καθώς ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις με την τρόικα στην Αθήνα για το νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει την καινούργια δανειακή σύμβαση καθώς και τα μέτρα της περιόδου 2012-2014.

Το μεσημέρι, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλάρα και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα αναφερθεί στο νέο πρόγραμμα, καθώς και το PSI.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment