PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Δεκάδες φωτιές σε όλη την Ελλάδα – Δείτε τον χάρτη


Η χώρα μας έρχεται αντιμέτωπη με μεγάλες φωτιές που μετατρέπουν σε στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης.

Πού έχει φωτιά αυτή την ώρα

Στον Ασπρόπυργο φωτιά ξέσπασε σε τρεις εστίες σε Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Στην περιοχή έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ ήχησε και το 112 για την εκκένωση τριών οικισμών.

Παράλληλα, στην Αλεξανδρούπολη η φωτιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και έφτασε να εισέλθει στην αυλή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης την ώρα που το προσωπικό με ασθενοφόρα προχωρούσε στην εκκένωση του. Μάλιστα, ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις που πιθανώς να οφείλονται στις φιάλες οξυγόνου. Λίγο μετά τις 03.00 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και το Δημοτικό Θέατρο. Την ίδια ώρα, στη Δαδιά, το δάσος τυλίχτηκε στις φλόγες για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, ενώ εντοπίστηκαν 18 απανθρακωμένοι άνθρωποι, που πιθανολογείται ότι είναι μετανάστες.

Στη Βοιωτία πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα κόντρα σε δυνατούς ανέμους που έφταναν ως και τα 9 μποφόρ, ευνοώντας έτσι τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Δασικές εκτάσεις, ελαιώνες, αλλά και γεωργικές εγκαταστάσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Η παραλιακή ζώνη έχει καλυφθεί πλέον από τα μέτωπα της φωτιάς, αλλά και πυκνούς καπνούς, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκαταλείπουν τα χωριά τους. Όλη τη νύχτα σημειώνονταν αναζωπυρώσεις, ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, καθώς τα μποφόρ ούτε μία στιγμή δεν σταμάτησαν να τροφοδοτούν τη φωτιά. Παράλληλα δόθηκε η εντολή εκκένωσης 9 οικισμών.

Εφιαλτική ήταν η νύχτα σε Αρτάκη και Ψαχνά στην Εύβοια. Οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν δεν επέτρεψαν ουσιαστικές παρεμβάσεις στις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής να περιορίσουν την πυρκαγιά που κατακαίει την περιοχή, με αποτέλεσμα όλο το βουνό πάνω από τη Νέα Αρτάκη να έχει παραδοθεί στις φλόγες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές αλλά και τα μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας, προσπάθησαν να συγκρατήσουν περιφερειακά κάποια μέτωπα φωτιάς, ώστε να προφυλάξουν κατοικημένες περιοχές. Νωρίτερα είχε διαταχθεί η εκκένωση και της βιομηχανικής περιοχής στη Νέα Αρτάκη.

Φωτιά ξέσπασε και στη Χαλκιδική, νότια του Πολύγυρου. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση νότια του Πολύγυρου. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Φωτιά ξέσπασε όμως και στη Φυλή κοντά στη Μονή Κλειστών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 20 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά καίει κοντά σε σπίτια στη Μακρακώμη Φθιώτιδας. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και αεροπλάνα.

Μία ακόμα φωτιά όμως βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη φορά στην περιοχή Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε παράλληλα και στην Πρέβεζα. Το μέτωπο κατευθύνεται προς τη Νέα Σαμψούντα

Επίσης, πύρινο μέτωπο καίει και στην Αρκαδία, όπου απειλείται οικισμός και σπίτια.

Δείτε εδώ τον live χάρτη της NASA

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Πως θα μοιραστεί σε όλη την Επικράτεια

Peristeri News

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η τελετή αφής του Αγίου Φωτός (vid)

Peristeri News

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως η ελληνική αντιπροσωπεία

Peristeri News

Leave a Comment