PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ο Δήμος Περιστερίου έθεσε σε λειτουργία πρωτοποριακό Σύστημα Πυρανίχνευσης στο Πάρκο Νέας Ζωής


Ο Δήμος Περιστερίου τοποθέτησε και έθεσε σε πιλοτική λειτουργία ένα υπερσύγχρονο Σύστημα Πυρανίχνευσης J.B.S. (S.H.E.P.) στο Πάρκο Νέας Ζωής.

Το σύστημα πυρανίχνευσης προσφέρει τον ταχύτατο εντοπισμό ή τον επιτόπιο προσδιορισμό της εξέλιξης της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να αποτρέπονται οι μεγάλες συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον και στην κοινωνία, χωρίς να απαιτείται η παρουσία ανθρώπινου δυναμικού.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, αναφέρει αναλυτικά: «Στο Πάρκο Νέας Ζωής τοποθετήθηκαν τέσσερις (4) ανιχνευτές φωτιάς. Κάθε ανιχνευτής εκπέμπει ένα μοναδικό σήμα, συγκεκριμένης ταυτότητας που αναγνωρίζεται χρονικά και χωροταξικά για την περιοχή επιχειρησιακής εμβέλειας, από το Κέντρο Επιχειρήσεων, με συγκεκριμένο στίγμα στο δίκτυο οθονών παρακολούθησης εντός του Σταθμού, ώστε να προσδιορίζεται επακριβώς το σημείο εκδήλωσης φωτιάς».

Το κύριο χαρακτηριστικό του πρωτοποριακού συστήματος είναι η ψηφιακή αναγνώριση φωτιάς, με λειτουργία άμεσης ανίχνευσης (ακριβώς όπως βλέπει το ανθρώπινο μάτι) και ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να απαιτείται υψηλό θερμικό αποτύπωμα (που σημαίνει ότι η πυρκαγιά είναι ήδη σε έξαρση) ή ανίχνευση καπνού, που δύνανται να δώσουν ψευδείς συναγερμούς.

Το σύστημα πυρανίχνευσης στο Πάρκο Νέας Ζωής εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το έργο «Ολοκληρωμένες δράσεις πολιτικής προστασίας και λειτουργίας συστημάτων αυτοματισμού στον Δήμο Περιστερίου», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment