PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Δείτε τον ασχημότερο σκύλο του κόσμου (video)


Τον τίτλο του ασχημότερου σκύλου στον κόσμο κερδίζει επάξια κάθε χρόνο εδώ και μια δεκαετία ο Mugly.

Τον τίτλο του ασχημότερου σκύλου στον κόσμο κερδίζει επάξια κάθε χρόνο εδώ και μια δεκαετία ο Mugly, ο Κινέζικος λοφιοφόρος σκύλος με το μπλε καπέλο.

Αυτή η χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση και το «κακάσχημο», όπως το χαρακτηρίζουν, αλλά κατά τα άλλα γλυκύτατο σκυλάκι, κέρδισε και πάλι το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε στην Καλιφόρνια.

Ο οκτάχρονος Mugly είναι καραφλός, με μάτια σαν κουμπότρυπες και ακανόνιστα μουστάκια, που μοιάζουν με οδοντικό νήμα, σε όλο του το πρόσωπο.

«Αυτό που κάνει τον Mugly τόσο άσχημο είναι ότι δεν έχει καθόλου τρίχωμα», δήλωσε ο Δρ. Adam Bokyo, καθηγητής γενετικής σκύλων στο πανεπιστήμιο Cornell.

«Για παράδειγμα αν δείτε πολλούς φαλακρούς ανθρώπους ξαφνικά θα αρχίσετε να παρατηρείτε κρεατοελιές και περίεργα σημεία στο δέρμα. Η έλλειψη τριχώματος κάνει ο,τιδήποτε είναι περίεργο να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο», τόνισε ο Δρ. Bokyo.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Κινέζικος λοφιοφόρος και πολλά άλλα είδη σκύλων που του μοιάζουν, όπως ο Μεξικανός φαλακρός σκύλος ή ο Περουβιανός φαλακρός σκύλος, είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης.

«Υποθέτουμε ότι είναι μια αρχαία μετάλλαξη που συνέβη τυχαία και άρεσε στους εκτροφείς σκύλων, οι οποίοι αποφάσισαν να τη συνεχίσουν. Δεν βλέπεις πολλά άγρια σκυλιά χωρίς τρίχωμα στους δρόμους», διευκρίνισε ο Δρ. Bokyo.

Με τη θεωρία του καθηγητή συμφωνεί και η Δρ. Teresa Gunn από το ερευνητικό ινστιτούτο «McLaughlin», η οποία μελετά την εξέλιξη των σκύλων.

«Πίσω από όλα αυτά είναι οι άνθρωποι οι οποίοι λένε ας έχουμε μικρούς σκύλους ή ας έχουμε καραφλούς σκύλους για να μην μαδάνε ή να μην ζεσταίνονται ή απλά επειδή είναι περίεργο», δήλωσε η Δρ. Gunn.

Πώς επηρεάζει τα σκυλιά το γεγονός ότι δεν έχουν τρίχωμα; Εδώ οι ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δροσίζονται, από την άλλη βέβαια υπάρχουν και τα ηλιακά εγκαύματα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Περού οι φαλακροί σκύλοι κυκλοφορούν συνέχεια με στολή. Όταν οι ιδιοκτήτες τους τους βγάλουν βόλτα, αμέσως αποκτούν σημάδια από τον ήλιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τα αρπακτικά πουλιά επιστρέφουν στο Δάσος της Δαδιάς

Peristeri News

Geo.fr: Δύο ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης

Peristeri News

Πού θα είναι ορατή και ποιες ώρες η έκλειψη ηλίου

Peristeri News

Leave a Comment