PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΔΕΔΔΗΕ: Μεγάλα πρόστιμα για όσους διαπράττουν ρευματοκλοπή


Πρόστιμα-φωτιά για όσους διαπιστωμένα έχουν προβεί σε ρευματοκλοπή προτείνει ο Διαχειριστής του Ελληνικού Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η ίδια η ΡΑΕ προχωρά στη λήψη άμεσων μέτρων για την ανάσχεση του φαινομένου, που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά βρίσκεται σε «έξαρση» και για τον λόγο αυτό καλεί μέχρι τις 27 Ιουλίου σε δημόσια διαβούλευση τους εμπλεκόμενους στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προτείνει μεταξύ άλλων για την αποτροπή αλλά και την τιμωρία των παραβατών τον υπολογισμό της ενέργειας που εκλάπη με μοναδιαία χρέωση η οποία θα είναι προσαυξημένη κατά 30% έως και 90% σε σχέση με τις τιμές προμήθειας της κιλοβατώρας λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις υπόλοιπες ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Για να γίνει κατανοητό το ύψος της «ποινικής ρήτρας», όπως την αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΔΕΔΔΗΕ, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως οι μέσες χρεώσεις προμήθειας κυμαίνονται -ανάλογα με το είδος του τιμολογίου και την κατανάλωση- στα 250 με 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αυτές λοιπόν θα προσαυξάνονται κατά τα ποσοστά 30% έως και 90%, όπως προαναφέρθηκε. Πέρα όμως από αυτά τα ποσά οι καταναλωτές που διαπιστωμένα έκλεψαν ρεύμα θα καλούνται να πληρώνουν και δαπάνες του ΔΕΔΔΗΕ για τη διαχείριση της υπόθεσης, όπως απασχόληση προσωπικού και οχημάτων, αντικατάσταση μετρητή κ.λπ.

Τα έξοδα αυτά κυμαίνονται ανάλογα με την κατηγορία του μετρητή και συγκεκριμένα είναι στα 300 ευρώ για τις μονοφασικές παροχές χαμηλής τάσης και στα 500 με 700 ευρώ για τις τριφασικές της χαμηλής και μέσης τάσης. Σύμφωνα με την πρόταση που κάνει η ΡΑΕ πάνω στο θέμα αυτό, ο παραβάτης θα καλείται εντός 10 ημερών να πληρώνει τα προαναφερόμενα ποσά, σε διαφορετική περίπτωση θα αποσυνδέεται από την παροχή ηλεκτροδότησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment