PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σκληρή γραμμή Ολάντ προς Βρετανία για άμεση έναρξη διαδικασίας Brexit


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, λίγο πριν τη συνάντησή του στο Παρίσι με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι, τόνισε ότι δεν αποδέχεται καμία προκαταρκτική συζήτηση για το Brexit, πριν το Ηνωμένο Βασίλειο κινήσει τις διαδικασίες του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ξεκαθάρισε, από το Δουβλίνο όπου βρίσκεται, ότι, εάν η Μ. Βρετανία δεν δεχθεί την ελεύθερη μετακίνηση προσώπων, δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά, ζήτημα – κλειδί στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Είπε δε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τη Βρετανή πρωθυπουργό για την καθυστέρηση της έναρξης της διαδικασίας αποχώρησης.

Η κ. Μέι έχει δηλώσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί παρά στα τέλη του του 2016, μολονότι πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν καλέσει το Λονδίνο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σε ό,τι αφορά την αποχώρησή του από την Ε.Ε..

Από την ενεργοποίηση του άρθρου 50, Βρυξέλλες και Λονδίνο θα έχουν δύο χρόνια για να διαπραγματευτούν τους όρους του διαζυγίου. Εάν στο τέλος της διετίας υπάρξει έστω και μία χώρα της Ε.Ε. η οποία να μην δεχτεί παράταση των συνομιλιών, τότε αυτοδίκαια η Μ. Βρετανία χάνει την ιδιότητα του μέλους και μετατρέπεται σε «τρίτη χώρα», εκτός Ε.Ε., ακόμη και εάν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία «βελούδινης» αποχώρησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment