PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΔΑΣ-ΟΤΑ Περιστερίου: «Τρικυμία εν κρανίο»


Ανακοίνωση απάντηση στην Ανεξάρτητη Δράση Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Τρικυμία εν κρανίο»

Θα μπορούσε να πει κανείς για την Γκεμπελικής έμπνευσης ανακοίνωση της λεγόμενης δήθεν Ανεξάρτητης Δράσης Εργαζομένων Περιστερίου και τίποτα παραπάνω.

Όμως οι εργαζόμενοι ξέρουν και γνωρίζουν το ΚΚΕ και τους κομουνιστές. Γνωρίζουν ότι οι κομουνιστές δίνουν μάχες κάθε μέρα και κάθε στιγμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αποκαλύπτουν και αντιπαλεύουν τον ρόλο των εργοδοτών δημάρχων που εφαρμόζουν με ζήλο κάθε αντιλαϊκό-αντεργατικό μέτρο σε βάρος των εργαζομένων και των Δημοτών (ξεπούλημα υπηρεσιών και υποδομών είσοδο ΜΚΟ με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, χαράτσια για τους δημότες.) Έχουν ανοιχτό μέτωπο με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που συν-διοργανώνουν κινητοποιήσεις με τους εργοδότες δημάρχους από-προσανατολίζοντας και εγκλωβίζοντας συνειδήσεις. (και αυτό τους πονάει)

Ξέρουν επίσης τους οψίμως εμφανιζόμενους και δήθεν ανεξάρτητους συνδικαλιστές που μεταλλάσσονται αναλόγως των καιρών, προσπαθώντας να κρύψουν το τι πρεσβεύουν και τι <τίμιους> αγώνες υπερασπίζονται. Αλήθεια τίμιος αγώνας είναι ο μισός σχεδόν κλάδος των ΟΤΑ να είναι έξω από τα συνδικαλιστικά όργανα διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε πατρικίους και πληβείους όταν η επίθεση είναι καθολική. Είναι τίμιος αγώνας ο αποκλεισμός 18 σωματείων από το Συνέδριο γιατί έκαναν το έγκλημα να εντάξουν στην δύναμη τους όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς Είναι τίμιος αγώνας η συμπόρευση με τους εργοδότες δημάρχους την ώρα που γεμίζουν τα δημαρχεία με εργαζόμενους των 500 ευρώ. Τίμιος αγώνας είναι η πραξικοπηματική εκπαραθύρωση του εκλεγμένου προεδρείου κόντρα στην θέληση των εργαζόμενων.

Οι κομουνιστές θέλουν ενημερωμένους εργαζόμενους που να συμμετέχουν με πλήρη ευθύνη και συμμετοχή στους αγώνες και όχι με εκφυλισμούς στις Γενικές Συνελεύσεις και τόσα άλλα πρωτόγνωρα που είδαμε το προηγούμενο διάστημα. Το ποιοι είναι απόντες από τους αγώνες ας ρωτήσουν τους ίδιους τους εργαζόμενους και θα πάρουν απάντηση.

Οι κομουνιστές πάντα στην πρώτη γραμμή ποτέ τους δεν κρύβονταν πίσω από μάσκες, παλεύουν καθημερινά από κάθε μετερίζι για την πλατιά συμμαχία των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την καθημερινή απόκρουση της αντιλαϊκής αντεργατικής λαίλαπας που έφερε η καπιταλιστική κρίση αλλά ταυτόχρονα δείχνουν και το δρόμο προς την ρήξη και την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, προτείνουν ανοιχτά στους εργαζόμενους να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν παραμερίζοντας τα παράσιτα του καπιταλισμού.

Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά με τους δήθεν ανεξάρτητους που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό και τον βαφτίζουν <<άλλο πράγμα>> άρα και την εκμετάλλευση του μόχθου των εργαζομένων προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων και των καπιταλιστών, προτείνοντας μια άλλη καλύτερη καπιταλιστική διαχείριση. Το σύνθημα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Τέρμα πια η αυταπάτες η με τα μονοπώλια η με τους Εργάτες.

Όσο για τον σοσιαλισμό που οικοδομήσανε οι λαοί της ανατολικής Ευρώπης έλυσε προβλήματα που το καπιταλιστικό σύστημα ούτε στην Δευτέρα παρουσία θα τα λύσει. Εξάλειψη της ανεργίας, υγειά, παιδεία, στέγαση, πολιτισμός, για όλους, κάλυψη όλων των αναγκών του λαού, αυτά ήταν επιτεύγματα του σοσιαλισμού σε αντίθεση με όσα ουσιαστικά υπερασπίζονται με χυδαίες αντικομουνιστικές κορόνες οι ανεξάρτητοι!!! και που είναι. ανεργία, φτώχια, καταστολή (πάνε μαζί) και αμορφωσιά για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν όλοι στα σωματεία να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων, να πετάξουν από την πλάτη τους τις συμβιβασμένες εργοδοτικές και ψευδό-ανεξάρτητες συνδικαλιστικές ηγεσίες να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια. Να εμπιστευθούν τους κομουνιστές γιατί γνωρίζουν καλά ποιοι είναι και γιατί αγωνίζονται.

Για να χτίσουμε μαζί όλοι οι εργαζόμενοι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση που να έχει σκοπό, στόχο, και πρόγραμμα την κάλυψη των δικών τους αναγκών και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment