PeristeriNews.gr
Οικονομία

Δ. Μάρδας: Σκοπός μας να κάνουμε ένα συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας


Τους σχεδιασμούς του για τη μετατροπή της νήσου Αιγιλείας σε «θερινό Νταβός» ανέπτυξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

«Θα παραχωρήσουμε στα κράτη-μέλη του ΟΗΕ που θέλουν έναν χώρο για να χτίσουν μία εστία, όπου θα πραγματοποιούνται συνέδρια» δήλωσε ο κ. Μάρδας.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επένδυση θα είναι «της τάξης του 1,6 έως 2 δισ. ευρώ το πολύ», ενώ σε ό,τι αφορά στο κόστος των κατασκευών είπε ότι «θα αναληφθεί 100% από τα κράτη που θα ενδιαφερθούν να χτίσουν τη συγκεκριμένη εστία, η οποία θα περιέχει ένα σύνολο δωματίων».

«Αθροίζοντας το σύνολο των δωματίων μπορούμε να φτάσουμε -κατά την άποψή μας-, ως ένα σύνολο εξυπηρέτησης 6.000 συνέδρων, οπότε καλύπτουμε ένα μεγάλο συνέδριο… Το νησί αυτό αποκαλείται “τζάκι της τέχνης και της επιστήμης”. Σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, όπου θα έρχονται άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου… Το σημαντικό θα είναι ότι καθώς τα κράτη θα έχουν χτίσει τη συγκεκριμένη εστία, θα έχουν κάθε ενδιαφέρον να κρατούν γεμάτη την εστία τους, ακόμη και σε περιόδους που δεν θα υπάρχουν συνέδρια…», σημείωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment