PeristeriNews.gr
Διεθνή

Χρυσοί μισθοί για τους Ευρωπαίους «σωτήρες»


Με μικτό ετήσιο μισθό άνω των 324.000 ευρώ θα αμείβεται ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ESM.

Οι περικοπές μισθών, το ψαλίδισμα συντάξεων αφορούν μονάχα τους Έλληνες. Αυτό διότι οι δανειστές απολαμβάνουν των προνομίων που τους παρέχονται και από θέση ισχύος πιέζουν ασφυκτικά για περαιτέρω μείωση των μισθών…

Οι ίδιοι «γεύονται» το νέκταρ του πολυτελούς βίου και της αφθονίας. Οι ευρωπαίοι ηγέτες λαμβάνουν τεράστια ποσά ετησίως, με τις στρατιές «παρατρεχάμενων» να απολαμβάνουν επίσης παχυλών μισθών, οι οποίοι αποτελούν πρόκληση για τους πολίτες των υπερχρεωμένων χωρών, που οδηγούνται σε ασφυξία λόγω της επιβληθείσας οικονομικής λιτότητας.

Λιτότητα μόνο για τους… Έλληνες

Με μικτό ετήσιο μισθό άνω των 324.000 ευρώ θα αμείβεται ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ESM, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει στην σημερινή της έκδοση η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag».

Ο μισθός, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, θα είναι υψηλότερος και από αυτόν της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η οποία «περιορίζεται» στα 290.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων και της βουλευτικής αποζημίωσης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Γενικός Διευθυντής του ESM θα λαμβάνει επιπλέον επιδόματα και μπόνους και θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με τον μισθό του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος λαμβάνει περί τις 304.000 ως βασικό μισθό.

Η καλύτερα αμειβόμενη ευρωπαϊκή θέση παραμένει αυτή του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον Μάριο Ντράγκι να εισπράττει άνω των 370.000 (μικτά) ετησίως. Καλά αμειβόμενες όμως θα είναι και οι υπόλοιπες θέσεις στον ESM.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, οι μισθοί για τα ανώτερα στελέχη θα κυμαίνονται από 64.000 ως 107.000 ετησίως, ενώ το διοικητικό προσωπικό και οι μαθητευόμενοι θα λαμβάνουν από 22.000 ως 72.000.

Ως το τέλος του έτους, ο μηχανισμός θα πρέπει να απασχολεί περίπου 75 άτομα, στην έδρα του, το Λουξεμβούργο. Το όνομα του επικεφαλής του ESM δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, επικρατέστερος ωστόσο θεωρείται ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής ως τώρα του προσωρινού μηχανισμού EFSF.

Πάντως, ακόμη δεν έχουν καταλαγιάσει η αντιδράσεις για τα προνόμια της κα. Λαγκάρντ. Να σημειωθεί ότι παρά τις ετήσιες αποδοχές της ύψους 380.989 ευρώ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, φοροαπαλάσσεται όπως και όλοι οι προκάτοχοί της βάσει νομοθετικής ρύθμισης της Συνθήκης της Βιέννης του 1961.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment