Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χειροπέδες σε 66χρονη για απάτη κατά του ΙΚΑ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Μία 66χρονη γυναίκα συνελήφθη το Σάββατο στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, σχετικά με την υπόθεση απάτης και κατάχρησης σε βάρος του ΙΚΑ.

Μία 66χρονη γυναίκα συνελήφθη το Σάββατο στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, σχετικά με την υπόθεση απάτης και κατάχρησης σε βάρος του ΙΚΑ.

Σε βάρος της γυναίκας ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με επιδίωξη οικονομικού οφέλους, της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλα έξι άτομα -τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι από το υποκατάστημα Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών.

Σε βάρος των έξι προσώπων, που συνελήφθησαν την Πέμπτη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα δρούσε εννέα χρόνια και είχε προκαλέσει ζημιά άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρει η διοίκηση του ΙΚΑ κατά την πορεία των ερευνών, που συνεχίζονται, το ποσό της ζημιάς θα αυξηθεί.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ψίχουλα» τα μέτρα της ΔΕΘ – Απαιτεί 13ο και 14ο μισθό

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: «Εκατοντάδες κενά στα σχολεία – Δεν θα συμβιβαστούμε»

Peristerinews.gr Newsroom

Μετρό: Κλείνουν νωρίς 3 σταθμοί της Γραμμής 3 – Οι ώρες και η προσωρινή Χ24

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment