PeristeriNews.gr
Πολιτική

Χατζηδάκης: «Θα πληρωθούν όλοι»


Η αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προμηθευτές, Έλληνες και ξένους, είναι δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και αναμένεται να υλοποιηθεί σε δύο δόσεις.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, για την πληρωμή της μερίδας του λέοντος από τα 9 δις της δόσης, σε γερμανικές επιχειρήσεις προμηθεύτριες του δημοσίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επιχειρεί να κατεβάσει τους τόνους, ξεκαθαρίζοντας ότι όλες οι εταιρείες, ξένες και ελληνικές, θα πληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και θα κλείσουν οι λογαριασμοί τους με το δημόσιο.

Η αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προμηθευτές, Έλληνες και ξένους, είναι δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και αναμένεται να υλοποιηθεί σε δύο δόσεις, τα πρώτα 7 δις μέχρι τον Μάρτιο και τα υπόλοιπα 2 μέχρι τον Ιούνιο του ’13.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χατζηδάκη έχει ως εξής: «Τα 9 δις που οφείλει το ελληνικό Δημόσιο, τόσο σε ελληνικές όσο και σε μη ελληνικές επιχειρήσεις θα πληρωθούν όλα του χρόνου, το 2013 και θα πληρωθούν, διότι ακριβώς υπήρξε αυτή η συμφωνία με την τρόικα. Επτά δις θα πληρωθούν όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μέχρι τον Μάρτιο και τα υπόλοιπα μέχρι τον Ιούνιο. Επομένως οι λογαριασμοί αυτοί θα κλείσουν οριστικά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment