PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ημέρα γιορτής στη Β.Κορέα μετά την επιτυχημένη εκτόξευση‏


Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ, προκειμένου να γιορτάσουν την επιτυχημένη εκτόξευσης ενός πυραύλου.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ, προκειμένου να γιορτάσουν την επιτυχημένη εκτόξευσης ενός πυραύλου ο οποίος μετέφερε στο Διάστημα μετεωρολογικό δορυφόρο πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Β. Κορέας, «απλοί πολίτες και στρατιωτικοί ενώθηκαν στην πλατεία του Κιμ ιλ Σουνγκ προκειμένου να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν». Στο συγκεντρωμένο πλήθος απευθύνθηκε ο γραμματέας του κόμματος, Κιμ Κι Nαμ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η εκτόξευση πυραύλων αποτελεί δικαίωμα του λαού, το οποίο εναρμονίζεται με το Διεθνές Δίκαιο.

«Καμία εχθρική δύναμη δεν μπορεί να ισχυριστεί πλέον ότι η εκτόξευση του δορυφόρου μας αποτελεί μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου. Ο δορυφόρος ήταν απαραίτητος για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ρο Γουάνγκ-Χολ εξήγησε ότι «κάθε στρατιώτης γιορτάζει τη στιγμή και είναι πλημμυρισμένος δυνατά αισθήματα».

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έδωσε το παρών στη λαμπρή εκδήλωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment