PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αθήνα – Σαντορίνη, «πρωταθλήτριες» στις φορολογικές παραβάσεις



Κατά τους τελευταίους μόνο ελέγχους, 13 από τις 37 επιχειρήσεις που ελέχθηκαν, βρέθηκαν να κάνουν φορολογικές και άλλες παραβάσεις.

Δεκάδες είναι οι φορολογικές παραβάσεις που έχουν εντοπιστεί από την Οικονομική Αστυνομία σε καταστήματα και τουριστικές επιχειρήσεις στην Αθήνα και στην Σαντορίνη.

Κατά τους τελευταίους μόνο ελέγχους, 13 από τις 37 επιχειρήσεις που ελέχθηκαν, βρέθηκαν να κάνουν φορολογικές και άλλες παραβάσεις.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν:

  • Σε τέσσερα εστιατόρια, ένα κατάστημα ενοικίασης μοτοποδηλάτων και δύο καταστήματα ενοικίασης ομπρελών στη Σαντορίνη, καθώς σε ένα παντοπωλείο στην Κυψέλη Αττικής, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και μη έκδοση συνολικά 54 αποδείξεων.
  • Σε κομμωτήριο στον ‘Αγιο Ελευθέριο Αττικής, έκδοση 15 αθεώρητων Δελτίων Αποστολής αγαθών.
  • Σε κατάστημα ενοικίασης μοτοποδηλάτων και σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στη Σαντορίνη, μη ενημέρωση του πρόσθετου Βιβλίου Κίνησης Οχημάτων.
  • Σε κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων, κατάστημα ενοικίασης ομπρελών – καθισμάτων και εστιατόριο – καφετέρια στη Σαντορίνη, μη επίδειξη των τηρούμενων φορολογικών βιβλίων για τον Ιούνιο του 2012 και της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. για το Β΄ τρίμηνο του 2012.
  • Σε κατάστημα ενοικίασης ομπρελών στη Σαντορίνη, μη τήρηση των φορολογικών βιβλίων για την περίοδο από 01-01-2012 έως και 30-06-2012. Σε καφετέρια ξενοδοχείου στη Σαντορίνη, μη επίδειξη του Βιβλίου Συντήρησης και Επισκευών για ένα φορολογικό μηχανισμό.

Από αυτές τις περιπτώσεις ελέγχων στην Σαντορίνη, δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων πέρασαν από την αυτόφωρη διαδικασία για μη έκδοση συνολικά 22 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο 2,6% ο πληθωρισμός το Μάιο στην ευρωζώνη, στο 2,3% στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο 10,8% η ανεργία τον Απρίλιο

Peristeri News

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις και μειώθηκαν τα δάνεια τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment