PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Περιστερίου


Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο Περιστέρι, καθώς την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γρηγόριος.

Στον καθεδρικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και συλλειτουργούς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πολυανής & Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, και Περιστερίου κ. Γρηγόριο.

Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Καισαριανής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Τασόπουλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Δαρδανός, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Περιστερίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Σύρου o οποίος αναφέρθηκε σε κάποια χαρακτηριστικά του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου λέγοντας πως υπήρξε νηπτικός θεολόγος, βαθυστόχαστος θεολόγος που πολέμησε τις αιρέσεις και τις κακοδοξίες. Ήταν επίσης πολύ ευαίσθητος που ενδιαφερόταν για κάθε άνθρωπο.

Τέλος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορτάζοντος Μητροπολίτη Περιστερίου λέγοντας ότι δεν είναι μόνο ένας καλός Ακαδημαϊκός Καθηγητής Πανεπιστημίου, αλλά είναι ένας καλός Ποιμένας, πατέρας και διδάσκαλος.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος τόνισε ότι “φέρω ένα βαρύ όνομα, το όνομα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Ευχηθείτε να φανώ αντάξιος της ΄χαριτος και το ονόματός του”.

Το απόγευμα στις 5:00 ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού στο Επισκοπείο.

 

Πηγή: arxon.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment