PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αρ. Πελώνη: Ας προσέξουμε όλοι περισσότερο ώστε τα νέα μέτρα να είναι αχρείαστα


Για «ανησυχητική έξαρση της πανδημίας σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα», κυρίως εξαιτίας των μεταλλάξεων που κυκλοφορούν κι έχουν μεγάλη μεταδοτικότητα, έκανε λόγο, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, παρατηρείται το φαινόμενο να διασωληνώνονται πιο συχνά πιο νέοι άνθρωποι, χωρίς να έχουν υποκείμενα νοσήματα. Επανέλαβε τη φράση του πρωθυπουργού, ότι «κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται άτρωτος» και σημείωσε πως καθένας πρέπει να μην ξεχνά ότι μπορεί να μεταδίδει γύρω του τον κορωνοϊό, βάζοντας τους υπόλοιπους σε νέες δοκιμασίες.

Η κ. Πελώνη τόνισε πως με τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, στόχος είναι ο περιορισμός της κινητικότητας, που, όπως αποδεικνύεται, αποτελεί βασική αιτία διασποράς του ιού.

Παράλληλα, μίλησε για ασφυκτική πίεση στο Σύστημα Υγείας, και ειδικότερα στα Νοσοκομεία της Αττικής. Όπως είπε, τις τελευταίες 20 μέρες έχουν προστεθεί 491 απλές κλίνες Covid, φθάνοντας το σύνολο στις 2.122, καθώς και 90 κλίνες ΜΕΘ Covid, που τις ανεβάζουν συνολικά σε 319, δηλαδή αύξηση 40%, ενώ ετοιμάζονται νέες κλίνες για τις επόμενες ημέρες.

«Ας προσέξουμε όλοι ακόμα περισσότερο, ώστε τα μέτρα αυτά να καταστούν σύντομα απολύτως αχρείαστα. Αυτές οι εβδομάδες, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, μοιάζουν με το τελευταίο εμπόδιο πριν φθάσουμε στο νήμα της ελπίδας. Η τελευταία πρόσκληση καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Γι’ αυτό και μια τελευταία προσπάθεια θα μας φέρει όλους νωρίτερα στο ξέφωτο της ελευθερίας» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πάνω από 1 εκατ. δόσεις εμβολίων της Pfizer τον Απρίλιο στην Ελλάδα

Με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να εγκρίνει και στην Ελλάδα τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω, επανέλαβε νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Χαρακτήρισε επίσης θετικό το γεγονός ότι τον Απρίλιο αναμένεται να αυξηθούν οι δόσεις εμβολίων που θα φτάσουν στην Ελλάδα, καθώς ήδη η Pfizer επιβεβαίωσε πως τον επόμενο μήνα οι παραδόσεις της θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο δόσεις.

Εξίσου σημαντικό, όπως είπε, είναι και πως η Επιχείρηση «Ελευθερία», η μεγαλύτερη και πιο πολύπλοκη που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό Κράτος, εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό και χωρίς σημαντικές απώλειες εμβολίων, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα στις καλύτερες του κόσμου. Κι αυτό, σημείωσε, γιατί η κυβέρνηση έχει στηρίξει από την αρχή το επιχειρησιακό σχέδιο σε τρεις πυλώνες, που, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τηρούνται στο ακέραιο:

1) την ασφάλεια από την παραλαβή μέχρι και την αποθήκευση, διανομή και χορήγηση των εμβολίων. Υπήρξαν μόνο έξι περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς

2) τη διαφάνεια και τήρηση της προτεραιοποίησης, όπως την έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

3) την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας για τους πολίτες. Μέχρι στιγμής οι εμβολιασθέντες, στην πλειονότητά τους άνω των 75 ετών, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός, υποστήριξε η κ. Πελώνη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment