PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Εμπαιγμός των επαγγελματιών της πόλης από τη διοίκηση Παχατουρίδη


Αδιαφορία του Δήμου Περιστερίου προς τους επαγγελματίες της πόλης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δεν έφτανε η πλήρης αδιαφορία της δημοτικής αρχής και για τον εμπορικό κόσμο της πόλης από την αρχή της πανδημίας.

Την ώρα που τα μικρομάγαζα αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, αυτή αρνείται οποιαδήποτε συνάντηση με τα συλλογικά τους όργανα. 

Στη δικιολογημένη οργή των επαγγελματιών, αρνείται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα τους και συνεχίζει να εισπράττει δημοτικά τέλη για τα κλειστά μαγαζιά, χωρίς ίχνος ντροπής.

Και τώρα προχωρά την κοροϊδία ένα βήμα παραπάνω. Ενώ, φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα τη «Λήψη απόφασης για την απαλλαγή εκ του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά την δραστηριότητά τους λόγω των έκτακτων μέτρων αποτροπής της διασποράς της νόσου Covid 19 που επέβαλε η Πολιτεία, κατά το χρονικό διάστημα από 20-3-2020 έως το τέλος της πανδημίας», σε συνέντευξη του ο αντιδημάρχος οικονομικών κ. Σταυρούλιας μας πληροφορεί ότι η απόφαση του επικείμενου δημοτικού συμβουλίου, δεν αφορά την απαλλαγή των δημοτικών τελών από πέρσι το Μάρτιο που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα, αλλά ότι απλά θα αποφασιστεί να ανοίξει πλατφόρμα για μελλοντική απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη!

Δηλώνει χωρίς ντροπή ότι δεν μπορεί να τους απαλλάξει για τους παλαιότερους μήνες γιατί κάποιοι τα έχουν ήδη πληρώσει! Λες και δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός.

Στην πραγματικότητα, επιβεβαιώνει το ρόλο της: πιστός εκτελεστής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Μετατρέπει το δήμο φορομπηχτικό μηχανισμό και προχωρά την ανταποδοτική λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Πετά στον σκουπιδοτενεκέ τους μικροεπαγγελματίες γιατί απλά αυτήν την περίοδο δεν της είναι χρήσιμοι. Ούτε φιέστες μπορεί να στήσει, ούτε μαζική υποκουλτούρα να «πουλησει».

Σε μια πόλη όπου το 85% των μικρομάγαζων δεν έχει e-shop, το 22,7% των καταστημάτων στο Εμπορικό Κέντρο Περιστερίου και το 36,3% των καταστημάτων στο Εμπορικό Κέντρο Αγ. Ιερόθεου έχει βάλει λουκέτο, 1 στις 4 μικροεπιχειρήσεις έχει οφειλή στο ΙΚΑ και 3 στις 10 στην Εφορία, σε δάνεια και ενοίκιο, η διοίκηση Παχατουρίδη ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.

Η πλατφόρμα που θα φτιάξει ο Δήμος για να γίνουν οι σχετικές δηλώσεις αποτελεί σκέτη κοροϊδία. Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καταγγέλλει για άλλη μια φορά την κατάντια της δημοτικής αρχής και στηρίζει με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για προστασία της επαγγελματικής στέγης και άμεσες διευκολύνσεις από τον δήμο, με ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ για όλο το διάστημα που τα καταστήματα είναι κλειστά και μείωσή τους για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ!

  • Αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης – κατασχέσεων, πλειστηριασμών, κλπ.

  • Διαγραφή χρεών στην εφορία και τις τράπεζες για τα μικρομάγαζα και τους αυτοαπασχολούμενους! Διαγραφή των τόκων και των προστίμων και του 30% του υπόλοιπου χρέους.

  • Άμεση ένταξη ΟΛΩΝ (παλιών και νέων) των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού. ΟΧΙ στον εμπαιγμό της επιστρεπτέας προκαταβολης.

  • Επιδότηση των ασφαλιστικών μας εισφορών για όσο καιρό διαρκούν τα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment