PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Αποκαλυπτήρια των Windows 10 από τη Microsoft


Σημαντικό χαρακτηριστικό των Windows 10 είναι η «ολική επαναφορά» του μενού της «έναρξης» (Start Menu), η αφαίρεση του οποίου στα Windows 8 είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον κόσμο της τεχνολογίας.

Στα αποκαλυπτήρια του επόμενου λειτουργικού της, Windows 10, προχώρησε η Microsoft.

Το όνομα του νέου λειτουργικού αποτελεί από μόνο του έκπληξη, καθώς συνιστά «άλμα» σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, τα Windows 8. Θα τρέχει σε ένα μεγάλο εύρος συσκευών, από τηλέφωνα και tablets μέχρι PC και Xbox, με εφαρμογές οι οποίες θα πωλούνται από ένα συγκεκριμένο κατάστημα.

Σημαντικό χαρακτηριστικό των Windows 10 είναι η «ολική επαναφορά» του μενού της «έναρξης» (Start Menu), η αφαίρεση του οποίου στα Windows 8 είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον κόσμο της τεχνολογίας.

Επίσης, στο μενού υπάρχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τα πλακίδια- παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στο interface των Windows 8- μέσω των οποίων ο χρήστης λαμβάνει ενημερώσεις από εφαρμογές, όπως email, μηνύματα στο Facebook κ.α.

Γενικότερα, στο σχετικό event, το οποίο έλαβε χώρα στο Σαν Φρανσίσκο, η εταιρεία επεσήμανε ότι στόχος είναι το όλο «πακέτο» να είναι οικείο τόσο στους χρήστες των Windows 8 όσο και των Windows 7.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η «συμπεριφορά» του λειτουργικού θα εξαρτάται από το είδος της συσκευής στην οποία χρησιμοποιείται. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα παράθεσης «live tiles» για να διευκολύνεται η χρήση τους σε υβριδικά συστήματα (laptop-tablet), μέσω κέρσορα ή δακτύλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Mashable, θα υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ tablet και mouse and keyboard mode. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται το task view, για την υποστήριξη πολλαπλών desktops, και το Snap Assist, που επιτρέπει τη διαχείριση apps από αυτά. Επίσης έχει υπάρξει βελτίωση και στην command prompt.

Σύμφωνα με το BBC, η Microsoft θα προσφέρει ένα «technical preview» των Windows 10 μέσα στην εβδομάδα σε έναν αριθμό από «early adopters», που θα τρέχει σε laptops και desktops. Θα ακολουθήσει έκδοση για computer servers.

Όπως αναφέρει το Mashable, η ευρεία διάθεση των Windows 10 θα ξεκινήσει κατά τα τέλη του 2015. Όσον αφορά στην επιλογή του «10» αντί του αναμενόμενου «9» στο όνομα του λειτουργικού, η γενικότερη εντύπωση στον ειδικό Τύπο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία επιδιώκει να δημιουργήσει την αίσθηση μιας «νέας αρχής».

Όπως αναφέρθηκε, η Microsoft έδωσε έμφαση στο ότι πάνω από 1,5 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα τα Windows, ωστόσο αναγνωρίζει ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για μια «νέα εποχή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment