PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απειλούν με άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί της Αττικής


Αποφασισμένοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής να προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης και στον ΕΟΠΥΥ, αν δεν τους καταβληθούν άμεσα οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για την περίοδο έως και το τέλος του 2011.

Αποφασισμένοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής να προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης και στον ΕΟΠΥΥ, αν δεν τους καταβληθούν άμεσα οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για την περίοδο έως και το τέλος του 2011.

Παρ’ ότι ο ΕΟΠΥΥ αποπλήρωσε τους φαρμακοποιούς για τον Ιανουάριο του 2012, εκείνοι θα προχωρήσουν, όπως όλα δείχνουν, στην άρση της πίστωσης στον Οργανισμό από την 1η Απριλίου, διεκδικώντας τα 135 εκατομμύρια ευρώ που τους οφείλουν από το παρελθόν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά καταγγέλλουν την «αφερεγγυότητα και την ασυνέπεια του κράτους και των υπολοίπων αρμοδίων των ασφαλιστικών ταμείων», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στην οποία επισημαίνουν πως «παρά τις προειδοποιήσεις μας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να πιστώνουμε τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αφενός εξοφλεί τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, συσσωρεύει αφετέρου τα χρέη όλων των υπολοίπων ταμείων, κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται».

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την εφαρμογή τού πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου που ορίζει άμεση και έως τις 31/3/12 εξόφληση όλων των χρεών των ταμείων, που αποτελούν σήμερα τον ΕΟΠΥΥ, και τη μη ενσωμάτωση στον Οργανισμό ασφαλιστικών ταμείων, πριν αυτά εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τους πιστωτές τους.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά ανακοινώνουν ότι η Γενική τους Συνέλευση αποφάσισε, αν δεν τηρηθούν τα ανωτέρω, την άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από 1/4/2012».

Σημειώνεται ότι στον ΕΟΠΥΥ έχουν ενταχθεί 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ) ενώ ήδη οι φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν διακόψει την πίστωση σε αρκετά άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως των ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, ΟΤΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Επαρχιών και Οίκου Ναύτου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment