Κοινωνία

Απάτη μέσω αγγελίας – Αντί για κινητό παρέλαβε άδειο κουτί

Μεγάλη προσοχή απαιτείται στις αγοραπωλησίες μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο διότι οι απάτες από επιτήδειους δίνουν και παίρνουν.

Τρεις μήνες μετά την απάτη σε βάρος ενός κατοίκου της Λάρισας, που εντόπισε σε ιστοσελίδα μια αγγελία για την πώληση ενός κινητού τηλεφώνου και θέλησε να το αγοράσει, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξακρίβωσαν την ταυτότητα του απατεώνα που εισέπραξε την προκαταβολή, αλλά δεν παρέδωσε την συσκευή.

Το θύμα επικοινώνησε με τον ως πωλητή, αρχικά μέσω της ιστοσελίδας και στην συνέχεια μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, συμφώνησαν στην αγοραπωλησία έναντι 350 ευρώ και, στις 4 Σεπτεμβρίου, μετέφερε σε λογαριασμό που του έδωσε ο πωλητής το μισό αντίτιμο ύψους 175 ευρώ με την προοπτική ότι εκείνος θα του έστελνε το κινητό μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Πράγματι, τρεις ημέρες μετά, παρέλαβε ένα δέμα με αποστολέα τον πωλητή, αλλά μόλις το άνοιξε αντίκρισε έκπληκτος ένα… άδειο κουτί τηλεφώνου!

Από τότε, δεν κατάφερε ξανά να επικοινωνήσει με τον δράστη.

Η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στην ταυτοποίηση ενός Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Related posts

Τροχαία: 13 νεκροί και 667 τραυματίες τον Απρίλιο στην Αττική

Peristeri News

Κορωνοϊός: 4.698 νέα κρούσματα – 19 θάνατοι – 210 σε ΜΕΘ

Peristeri News

Διαβάσεις πεζών στη Λεωφόρο Αθηνών – Χρήσιμες ή επικίνδυνες (poll)

Peristeri News

Leave a Comment