PeristeriNews.gr
Οικονομία

Απαισιόδοξοι για το οικογενειακό πορτοφόλι 9 στους 10 Έλληνες



Την πρώτη ποσοτική έρευνα για το νέο έτος με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο» δημοσιοποίησε σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Την πρώτη ποσοτική έρευνα για το νέο έτος με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο» δημοσιοποίησε σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Στα αποτελέσματα της έρευνας δεν αποτυπώνεται καμία βελτίωση στον δείκτη αισιοδοξίας των πολιτών, αναφορικά τόσο με τα δημόσια όσο και με τα προσωπικά τους οικονομικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες έρευνες. Αντίθετα υπάρχει σημαντική επιδείνωση.

Πιο συγκεκριμένα, το 84% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ότι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 11% επέλεξε να μην συμμετάσχει στο ερώτημα, ενώ μόλις το 5% του συνόλου διατηρεί τόνους αισιοδοξίας.

Στο σημείο αυτό, πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αισιοδοξίας των πολιτών από τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους μέχρι και σήμερα έχει μειωθεί δραματικά, από το 18% του συνόλου στο μόλις 5%.

Αναφορικά με τα προσωπικά/οικογενειακά τους οικονομικά, το 92% του συνόλου δηλώνουν απαισιόδοξοι ενώ το υπόλοιπο 8% ισομοιράζεται μεταξύ εκείνων που επέλεξαν να μην απαντήσουν και όσων διατηρούν αισιόδοξη προοπτική.

Και εδώ, το ποσοστό αισιοδοξίας των πολιτών από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και σήμερα έχει μειωθεί δραματικά, από το 21% στο 4%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment