PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς


Ανάληψη ευθύνης και μία συγγνώμη ζήτησαν αντιεξουσιαστές για την επίθεση που δέχτηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στο Πολυτεχνείο την Κυριακή. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Indymedia τους πέρασαν για… “κλιμάκιο” της ΚΝΕ και τους επιτέθηκαν σε αντίποινα.

Η ανάρτηση στο Indymedia αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Πραγματοποιήσαμε επίθεση (που κακώς εξελίχθηκε σε τέτοια, σε σχέση με την αρχική σκέψη απομάκρυνσης) σε μπλοκ αριστερών σχημάτων στην πύλη της Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Αυτή η επίθεση ήταν άστοχη και λανθασμένη καθότι ουδέποτε είχαμε πρόθεση να επιτεθούμε σε μπλοκ αριστερών σχημάτων και αναρχικών (προφανώς).

Η επίθεση που δέχτηκε το μπλοκ αριστερών και αναρχικών συντροφισσών και συντρόφων είναι απόροια μίας πολύ κακής ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τον κόσμο που προσέγγιζε την πύλη του Πολυτεχνείου.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαμε στην όπως εξελίχθηκε επίθεση αυτή περιμέναμε το μπλοκ της ΚΝΕ προκειμένου να δώσουμε μία απάντηση (όχι επίθεση, αλλά προσπάθεια απομάκρυνσής τους από το χώρο του Πολυτεχνείου) για την τακτική που ακολούθησε η ηγεσία του ΚΚΕ και διεκπεραιώθηκε από κομμάτια της βάσης της όσον άφορα για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα στο εργατικό κέντρο Μυτιλήνης οπού τα ΚΝΑΤ εισέβαλαν και στην ουσία έκαναν “έξωση” τόσο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέμεναν εκεί όσο και στους αναρχικούς και αριστερούς αλληλέγγυους. Η απόφαση ήταν σαφής.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα εμποδίζαμε, και πώς θα μπορούσαμε άλλωστε, μέλη αριστερών σχημάτων να προσεγγίσουν το χώρο του Πολυτεχνείου. Παρ’ όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες, τα σχήματα αυτά για εμάς αποτελούν οργανικό κομμάτι του ευρύτερου ριζοσπαστικού και ανταγωνιστικού κινήματος, σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε απέναντί τους.

(…) Όταν καταλάβαμε ποιοι ήταν απέναντί μας μέσα σε αυτή τη συνθήκη της συμπλοκής αρχίσαμε να φωνάζουμε στον κόσμο να σταματήσει αλλά ήταν αργά γιατί ήδη σύντροφοι και συντρόφισσες είχαν τραυματιστεί. Εμείς τους είχαμε τραυματίσει. Κάποιοι από εμάς μπήκαμε μπροστά προκειμένου να μην χτυπηθεί κόσμος με αποτέλεσμα να χτυπηθούμε οι ίδιοι. Αφού αντιληφθήκαμε αυτό το πραγματικά τραγικό λάθος επιστρέψαμε στο Πολυτεχνείο για να απολογηθούμε και να θέσουμε στη διάθεση των συντρόφων και συντροφισσών την παρουσία μας.

Εμείς πρώτοι καταδικάζουμε σφοδρότατα την πράξη μας αυτή και ζητάμε εκ νέου και δημόσια μία ειλικρινή συγγνώμη από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες.

Κλείνοντας, δεν βλέπουμε ούτε φιλοδοξούμε προφανώς να προκληθεί “κλίμα βίας” και “εμφυλίου πολέμου στο εσωτερικό του κινήματος”. Είμαστε μακρυά και απέχουμε από τη λογική της ύπαρξης ή δημιουργίας εμφυλίου ανάμεσα στη ριζοσπαστική αριστερά και στο αναρχικό κίνημα”.

Η καταγγελία των “θυμάτων”

“Η επίθεση εξαπολύθηκε από ομάδα με χαρακτηριστικά τυφλής-μηδενιστικής βίας και δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις κλασικού τύπου παρακρατικές επιθέσεις. Τα στοιχεία που βρίσκονται πίσω από αυτή, απόλυτα ξένα προς το κίνημα και κάθε έννοια πολιτικής, δε δίστασαν να εκτοξεύσουν αδιακρίτως προς τον συγκεντρωμένο κόσμο πέτρες και γυάλινα μπουκάλια, να ανοίξουν κεφάλια με λοστάρια, να εκστομίσουν τις χειρότερες απειλές και να κινηθούν γενικά με δολοφονικό τρόπο απέναντι σε αγωνιστές του κινήματος.

Γνωρίζουμε καλά πως τέτοιου είδους περιστατικά αντικειμενικά εξυπηρετούν τη συνολική επίθεση που δέχονται λαός και νεολαία από τις δυνάμεις του συστήματος, τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. (…)

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Με αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε και περιφρουρημένα θα ενισχύσουμε τον τριήμερο εορτασμό. Τέτοιες απόπειρες τρομοκράτησης -που συνδέονται με ανάλογες επιθέσεις σε γραφεία και εκδηλώσεις αριστερών οργανώσεων το προηγούμενο διάστημα- θα πέσουν στο κενό. Τέλος, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως δε θα δείξουμε καμία ανοχή από τη μεριά μας και καλούμε κάθε δύναμη του κινήματος να καταδικάσει και να απομονώσει τέτοιες πρακτικές.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου και να δώσουν δυναμικά το παρών στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που θα γίνει την Τρίτη 17/11 προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Υπογράφουν οι:

ΑΡΑΝ
ΑΡΑΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΕΑ
ΕΕΚ
ΕΚΚΕ
ΚΕΔ
ΚΚΕ(μ-λ)
Μ-Λ ΚΚΕ
ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση
νΚΑ
ΟΕΝ
ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΣΕΚ”.

 

Με πληροφορίες από Indymedia, Left.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment