PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Άνοιξαν οι κάλπες για τις φετινές φοιτητικές εκλογές



Άνοιξαν στις 7 το πρωί χωρίς προβλήματα οι κάλπες για τις φετινές φοιτητικές εκλογές, με την εκλογική διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 7 το βράδυ εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη από τους φοιτητικούς συλλόγους.

Ύστερα από απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών σήμερα, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών.

Επανεκκίνηση των μαθημάτων στα αμφιθέατρα θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Πώς θα ψηφίσουν οι φοιτητές

Προκειμένου να μπορεί ένας φοιτητής να ψηφίσει, θα πρέπει να επιδεικνύει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα, απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές.

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα – αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης – παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Οι αίθουσες, που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα για τις φοιτητικές εκλογές, θα πρέπει να έχουν ήδη ανακοινωθεί από το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου δύο μέρες περίπου πριν τις φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τη Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ, οι κάλπες έχουν ανοίξει «ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μονάδα Προετοιμασίας Γονεϊκότητας στο 1ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου

Peristeri News

Στην φυλακή ο Τούρκος που συνελήφθη για εμπρησμούς στην περιφερειακή Αιγάλεω

Peristeri News

Φάρσα η βόμβα σε δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment