PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανοιχτό κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Περιστερίου



Προς τους αγωνιστές του κινήματος, τις λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία και τις δυνάμεις της Αριστεράς (σχήματα- παρατάξεις-συλλογικότητες-πολιτικούς φορείς), για τη διαμόρφωση αγωνιστικού μετώπου ρήξης κι ανατροπής και την οργάνωση της παρέμβασης μας την 25η Μαρτίου.

Ανοιχτό κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Περιστερίου,

προς τους αγωνιστές του κινήματος, τις λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία,

και τις δυνάμεις της Αριστεράς (σχήματα- παρατάξεις-συλλογικότητες-πολιτικούς φορείς),

για τη διαμόρφωση αγωνιστικού μετώπου ρήξης κι ανατροπής

και την οργάνωση της παρέμβασης μας την 25η Μαρτίου.

Συναγωνιστές/στριες!

Ζούμε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Το «μαύρο μέτωπο» του κεφαλαίου, των (συγ)κυβερνήσεων, της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, ξεθεμελιώνει κατακτήσεις ενός αιώνα -που κερδήθηκαν με τους αιματηρούς αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος- για να ξεπεράστεί η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Τα αστικά κόμματα προωθούν μια στρατηγική «εσωτερικής υποτίμησης» με στόχο τη διαμόρφωση φτηνής εργατικής δύναμης, θυσία στο βωμό της κερδοφορίας για το κεφάλαιο, ενώ οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με τις πολιτικές των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου και των δανειακών συμβάσεων θέλουν να επιβάλουν τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζών, των εργοδοτών και των πολυεθνικών.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δέχεται σήμερα την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα και στο βιοτικό του επίπεδο. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων με τη νομοθέτηση μισθών πείνας, η ακύρωση συνολικά του εργατικού δικαίου για την προστασία της εργασίας (θεσμός της διαιτησίας, αύξηση ορίου απολύσεων, κατάργηση μετενεργειας συλλογικών συμβάσεων, ελαστικές μορφές εργασίας, συγχρονο δουλεμπόριο,αποζημίωση απόλυσης.), η κυνική περικοπή ακόμα και των επιδομάτων ανεργίας καθώς και οι πολιτικές γιγάντωσης της με τις εφεδρείες στο δημόσιο αλλά και τις απολύσεις 150.000 δημοσιών υπαλλήλων, το χτύπημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αποτελεί το θεσμικό πλαίσιο που αποδυναμώνει τη δύναμη των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες δημιουργώντας συνθήκες εργασιακής ζούγκλας αναγορεύοντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε υπερτατο νόμο της κοινωνίας.

Οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ αποτελούν πυλώνες ενίσχυσης των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και του αστικού πολιτικού συστήματος επιδιώκοντας τη συνταγματοποίηση αυτής της αντιδραστικής πολιτκής ώστε να την καταστήσουν μη αντιστρέψιμη. Ταυτόχρονα συμμετέχουν στο πλιάτσικο του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, τη διάλυση των όποιων ισχών προνοιακών δομών υπήρχαν, την κατεδάφιση ενός ανεπαρκούς «κοινωνικου κράτους», της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της κοινωνική ασφάλιση (ληστεύοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών όπως ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία) δημιουργώντας έτσι νέα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Ρημαγμένη γη!» με εκατομμύρια άνεργους χωρίς επίδομα, με χιλιάδες άστεγους των συσσιτίων, νέους με υποθηκευμένο μέλλον, με σχολεία χωρίς βιβλία και μαθητές που λιποθυμούν από ασιτία, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς αλλά με 5 ευρώ χαράτσι, εργαζόμενους με πενιχρους μισθούς φορτωμένους όμως με κάθε λογής χαράτσια. Αυτό είναι το κοινωνικό μοντέλο, που θέλουν να επιβάλουν οι δυνάμεις του συστήματος με τη βία της πείνας και την κρατική καταστολή. Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος συντελείται μια τεράστια αναδιανομή πλούτου υπέρ του κεφαλαίου.

Οι συγκλονιστικοί αγώνες των τελευταίων ετών, αυτή η συνεχιζόμενη πρωτότυπη λαϊκή εξέγερση συγκλόνισαν την κοινωνία, ταρακούνησαν το πολιτικό σύστημα και γκρέμισαν τη λαομίσητη κυβέρνηση Παπανδρέου. Στη συνέχεια απομόνωσαν ασφυκτικά την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ που είχαν επιβάλλει πραξικοπηματικά οι επιτηρητές της Τρόικα, οι βαρόνοι των ΜΜΕ και οι μεγάλοι καπιταλιστικοί όμιλοι, οδήγησαν στην διαγραφή των διορισμένων «υπουργών» του και στην έξοδο του ΛΑΟΣ από την Κυβέρνηση, στ βάθαιμα της διαλυτικής κρίσης και την πολυδιάσπαση το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Ν.Δ. . Η πραξικοπηματική κυβέρνηση του δικομματισμού κλιμακώνει σήμερα την επίθεση, για την επιβολή της νέας δανειακής σύμβασης ώστε να συμμορφωθεί με τη «μεταρρύθμιση» της ΕΕ. Η κοινή δράση για να υπερασπίσουμε τα λαϊκά δικαιώματα, να αποτύχουν τα σχέδιά της και να ανατραπεί γίνεται εξαιρετικά επείγουσα και αναγκαία. Όχι στη νέα Δανειακή Σύμβαση και τη δημοσιονομική δικτατορία! Η υλοποίηση της νέας «δανειακής Σύμβασης», του περιβόητου PSI, θα αποτελέσει μια κοινωνική καταστροφή. Δένει τον λαό στις αλυσίδες των τοκογλύφων για δεκαετίες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι είναι αναγκαία σήμερα η οικοδόμηση ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, απέναντι στην αντεργατική επίθεση του «μαύρου μετώπου». Για αυτό πρέπει να παλέψουμε μαζί για:

  • Ανατροπή της κυβέρνησης του μαύρου δικομματικού μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση – όχι στην «Ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση» – Να καταργηθεί το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Να καταργηθεί το σύμφωνο για το ευρώ
    · Στάση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους.
    · Έξοδο από ευρώ ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ .
    · Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο.
    · Αναδιανομή πλούτου υπέρ των εργαζομένων. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Να ακυρωθούν τα χαράτσια. Να φορολογηθούν δραστικά το κεφάλαιο και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
    · Απαγόρευση απολύσεων – κατοχύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων – μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Στα πλαίσια αυτά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του κινήματος για την προώθηση ενός κοινού αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής. Σαν ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουμε, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του ’21, την κοινή μας παρέμβαση ώστε η 25η Μάρτη να μετατραπεί σε ένα παλλαϊκό ξεσηκωμό του Περιστεριώτικου λαού ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης και της κοινωνικής χρεωκοπίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment