PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

ANIMA: Τα άγρια ζώα που εισήχθησαν το 2011


Οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΑΝΙΜΑ ολοκλήρωσαν την επεξεργασία των εισαγωγών του 2011 στο Σταθμό, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΑΝΙΜΑ ολοκλήρωσαν την επεξεργασία των εισαγωγών του 2011 στο Σταθμό, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το 2011 εισήχθησαν 1927 άγρια ζώα στο Σταθμό της ΑΝΙΜΑ, έναντι των 1552 το 2010 (αύξηση 24%).

Σε μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στα στρουθιόμορφα, τα οποία προέρχονται κυρίως από τις αστικές περιοχές. Στην αύξηση αυτή συντελεί η ύπαρξη του Σταθμού στο κέντρο της πόλης και η προσβασιμότητά του, καθώς τα άγρια ζώα που βρίσκει κανείς στην πόλη είναι συνήθως σπουργίτια, χελιδόνια, κοκκινολαίμηδες, κοτσύφια, δεκοχτούρες.

Η αύξηση του αριθμού των εισαγωγών σε αυτά τα είδη, που συνήθως είναι ορφανά πουλιά ή τραυματίες από ατυχήματα, εμφανίζει μειωμένα τα ποσοστά των άλλων αιτιών: πχ τα πυροβολημένα, παρ’ ότι αυξήθηκαν από 100 σε 115 άτομα, παραμένουν 6% επί του συνόλου και μάλιστα, στις εισαγωγές από την επαρχία έχουν πέσει στο 9%. Ιδιαίτερα ανησυχητικό όμως είναι ότι το ποσοστό των αρπακτικών στα πυροβολημένα αυξήθηκε από 84% το 2010 σε 91% το 2011.

Αυτά και άλλα πολλά προκύπτουν από τη μελέτη των Στατιστικών 2011 που θα βρείτε αναρτημένα στη σελίδα της ΑΝΙΜΑ, η οποία συνεχίζει να επιδιώκει τη θέσπιση ενός κοινού πρωτοκόλλου λήψης και καταγραφής των δεδομένων των Κέντρων Περίθαλψης, ώστε να παρουσιάζονται σε μια ενιαία βάση και να έχουμε έτσι μια όσο το δυνατόν πιο κοντινή στην πραγματικότητα εικόνα του τι συμβαίνει στην ελληνική άγρια ζωή.

Η ΑΝΙΜΑ ευχαριστεί τον επιστημονικό σύμβουλο βιολόγο Jakob Fric που επεξεργάστηκε τη βάση δεδομένων και το μέλος του ΔΣ Μιχάλη Αξιώτη που ανέβασε τα τελικά αποτελέσματα στη σελίδα μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τα αρπακτικά πουλιά επιστρέφουν στο Δάσος της Δαδιάς

Peristeri News

Geo.fr: Δύο ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης

Peristeri News

Πού θα είναι ορατή και ποιες ώρες η έκλειψη ηλίου

Peristeri News

Leave a Comment