Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανδ. Λοβέρδος: Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση για τις μετεγγραφές

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Συνεχίζονται οι συζητήσεις ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους Προέδρους των ΤΕΙ, είπε ο υπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο διάλογος γίνεται με εντάσεις.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους Προέδρους των ΤΕΙ, είπε ο υπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο διάλογος γίνεται με εντάσεις.

Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση της Παιδείας ο Ανδ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι και το έτος 2014 – 2015 θα είναι μειωμένη στα ΑΕΙ, τα ΤΕΙ, τα ερευνητικά ιδρύματα και την διά βίου εκπαίδευση. Ανέφερε ενδεικτικά ότι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ η μείωση θα είναι 12% – 18%, ενώ στα ερευνητικά ιδρύματα μεγαλύτερη.

Για το προσεχές μέλλον ο υπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι δεν χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά ότι το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρωθεί στο Δημοτικό.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ταξί: Νέα κόμιστρα από το αεροδρόμιο – Στα 50€ η διαδρομή προς Αθήνα

Peristerinews.gr Newsroom

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ψίχουλα» τα μέτρα της ΔΕΘ – Απαιτεί 13ο και 14ο μισθό

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: «Εκατοντάδες κενά στα σχολεία – Δεν θα συμβιβαστούμε»

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment